Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Στην πορεία και ένας από τους “Αναλώσιμους”! (video)

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη - Στην πορεία και ένας από τους "Αναλώσιμους"! (video)

Μία ομάδα 50 περίπου ατόμων, μετά το τέλος της πορείας της επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους προσπάθησαν να τους διαλύσουν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης.

Σημειώνεται ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικά το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου ήταν από νωρίς “φρούριο” με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πριν τις 21.00 το βράδυ, στο σημείο που γίνονται τα επεισόδια, πήγε και ο Αίαντας, σε μια προσπάθεια να διαλύσει τους συγκεντρωμένους με νερό, ενώ έσβησε και φωτιές.

Λίγο νωρίτερα, ολοκληρωνόταν η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φοιτητών, συνδικαλιστών, εκπροσώπων κομμάτων, συνδικάτων και άλλων πολιτών κάθε ηλικίας. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, στην Αθήνα η πορεία ήταν ειρηνική.

Στην πορεία ένας “Αναλώσιμος”!

Προηγουμένως, κοντά στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας των “Αναλώσιμων 4”. Ο λόγος για τον Ίκο Ουβάις, ο οποίος υποδύεται τον “κακό” στη χολιγουντιανή ταινία. Ο Ουβάις αποθανάτισε μέσω story στο Instagram την πορεία των διαδηλωτών για το Πολυτεχνείο, καθώς και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τη συνόδευαν.

 

Ο Ίκο Ουβάις είναι Ινδονήσιος ηθοποιός, κασκαντέρ, χορογράφος πάλης και πολεμικός καλλιτέχνης. Είναι περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία στις ταινίες δράσης Merantau, The Raid, The Raid 2, Headshot, Mile 22, The Night Comes for Us, Stuber και τη σειρά Netflix, Wu Assassins.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι