Επικίνδυνο επίπεδο μικροσωματιδίων στην Αθήνα

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει μέσω ειδικής πλαφόρμας την εικόνα που επικρατεί όσον αφορά τα επικίνδυνα για τον οργανισμό μικροσωματίδια σε πολλές περιοχές της χώρας, όμως χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Αθήνα. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη από τις στάχτες, αλλά και από τον καύσωνα, συν τους συνήθεις ρύπους του λεκανοπεδίου.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε ζωντανά την κατάσταση που επικρατεί καθώς ο χάρτης ενημερώνεται και διαμορφώνεται κάθε λεπτό.  «Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Από χτες οι πνευμονολόγοι έχουν ειδοποιήσει όσους είναι ευπαθείς (κυρίως τους πνευμονοπαθείς, όμως και άλλους χρονίως πάσχοντες) να φορούν την μάσκα υψηλής απόδοσης που έχουν για τον κορονοϊό αν βγουν έξω και στο σπιτι να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τα μπαλκόνια. Παράλληλα να έχουν τον κλιματισμό στο σπίτι ή στο ΙΧ στην ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα, ώστε να μην “εισάγονται” μικροσωματίδια. Βήχας και φτερνίσματα είναι ενδείξεις ότι ίσως το φορτίο είναι υψηλό στο χώρο μας.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things” δίνονται οι τιμές, σε μονάδες σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου, αναφέρει το Αστεροσκοπείο.

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "A6 S ός larousi 122 ρούσι 240 260 nangas μαγκάς EO8 haidari 28 ιδάρι 73 341 Chalandri Χαλ άνδ 108 453 Athens 57 465 53 Korydallos Κορυδαλπός Keratsini Nikea Νίκαια σίνι Piraeu 286 Πειραιας 102 247 Kallithea 91 Καλλιθέα 37 136 Paiania Παιανία PalaioFaliro Παλ 288 ήληρο EO91 poseidono Korop Κορω"

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι