Φονικές πλημμύρες στο Κεντάκι – 25 νεκροί (video)

Φονικές πλημμύρες στο Κεντάκι των ΗΠΑ - 25 νεκροί (video),

Ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Κεντάκι ανήλθε στους 25 νεκρούς και αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας.

«Έχουμε άσχημα νέα να ανακοινώσουμε από το ανατολικό τμήμα του Κεντάκι, όπου είμαστε ακόμη στη φάση της έρευνας και διάσωσης», έγραψε ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίαρ στο Twitter. «Ο απολογισμός ανέρχεται στους 25 νεκρούς και ο αριθμός αυτός πιθανόν θα αυξηθεί» πρόσθεσε ο Μπεσιάρ που είναι στέλεχος των Δημοκρατικών.

Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στο ανατολικό τμήμα της αγροτικής Πολιτείας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στη στέγη των σπιτιών τους περιμένοντας τις ομάδες διάσωσης. Οι βροχές συνεχίστηκαν την Παρασκευή, αλλά οι καιρικές συνθήκες πρόσφεραν στους διασώστες μια ανάπαυλα το Σάββατο. «Ένα ψυχρό μέτωπο κινείται νότια και ο καιρός αναμένεται να παραμείνει σχετικά ξηρός σήμερα», ανακοίνωσαν τα παραρτήματα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προειδοποιώντας ότι «ο ξηρός καιρός αναμένεται να τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής».

«Το πρόβλημά μας θα είναι από το βράδυ της Κυριακής», είπε ο Μπεσίαρ μιλώντας στο CNN. «Θα ξαναρχίσει να βρέχει και παρότι εκτιμάμε ότι δεν θα είναι πρωτοφανείς οι βροχοπτώσεις, η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής και αποδέσμευσε ομοσπονδιακές ενισχύσεις για να υποστηρίξει τις πληγείσες περιοχές του Κεντάκι από «την καταιγίδα, τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις και τους χείμαρρους λάσπης». Ορισμένες περιοχές του Κεντάκι δέχθηκαν περίπου 20 εκατοστά βροχής σε 24 ώρες και κατά τόπους τα νερά των ποταμών ανέβηκαν ολόκληρα μέτρα και βγήκαν από την κοίτη τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι