Φόνος Αρούρι: Το Ιράν διαβλέπει επέκταση του πολέμου ή πάντως “αντίσταση κατά των σιωνιστών σε όλο τον κόσμο”

Φόνος Αρούρι: Το Ιράν διαβλέπει επέκταση του πολέμου ή πάντως “αντίσταση κατά των σιωνιστών σε όλο τον κόσμο”
epa11053898 (FILE) - Hamas deputy head of the politburo Saleh al-Aruri speaks during a signing ceremony of an agreement between Fatah and Hamas, in Cairo, Egypt, 12 October 2017 (reissued 02 January 2024). According to Lebanese state media, at least six people were killed in an explosion in the southern district of Dahiyeh, Beirut, including Hamas deputy head, Saleh al Arouri. EPA/MOHAMED HOSSAM *** Local Caption *** 53826630

‘Ένταση στην ευρύτερη περιοχή αλλά και παγκοσμίως διαβλέπει το ΥΠΕΞ του Ιράν μετά το φόνο στελέχους της Χαμάς στην Βηρυτό

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι «η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς, του Σάλεχ αλ-Αρούρι από ισραηλινό drone στον Λίβανο, θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ», όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Προηγουμένως και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου αναφέρθηκε σε “ισραηλινό έγκλημα που έχει στόχο να παρασύρει το Λίβανο σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης με το Ισραήλ”, καθώς μέχρι σήμερα οι ανταλλαγές πυρών περιορίζονταν στην μεθόριο των δύο κρατών, ενώ το drone για τον Αρούρι “χτύπησε” στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Το αίμα του μάρτυρα θα πυροδοτήσει αναμφίβολα άλλη μια έκρηξη στις φλέβες της αντίστασης και θα δώσει άλλο ένα κίνητρο κατά των σιωνιστών κατακτητών, όχι μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά και στην   περιοχή και ανάμεσα σε όλους όσοι αναζητούν την ελευθερία παγκοσμίως”. Επίσης καταδίκασε την παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου από “το επιθετικό σιωνιστικό καθεστώς”.

Υπενθυμιζεται ότι σήμερα την Τουρκία συνελήφθησαν 33 άτομα και καταζητούνται άλλα 14 ως κατάσκοποι του Ισραήλ αλλά και ως ύποπτα για σχεδιασμό απαγωγών «ξένων πολιτών». Η Τουρκία έχει διαμηνύσει στο Ισραήλ ότι τυχόν επίθεση κατά στελεχών της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για το drone στη Βηρυτό, αλλά εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι «όποιος κι αν έκανε την επίθεση, ήταν πολύ στοχευμένη και δεν είχε ως στόχο την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι