Γεωργιάδης για εμβόλιο: Δεν αποκλείεται διεύρυνση της υποχρεωτικότητας

Διέψευσε τον Άδωνι δημοσιογράφος του Bloomberg, Όλγα Μαύρου

Δήλωση που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την εμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση, όταν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διευρυνθεί μετά τους υγειονομικούς και σε νέες επαγγελματικές ομάδες, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Είναι κάτι που μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έφερνε στο τραπέζι ως ενδεχόμενο.

«Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων» ανέφερε ο υπουργός από εκπομπή του MEGA. «Μέσα στο καλοκαίρι δε γινόταν πρακτικά, γιατί υπήρχε έλλειμμα εργαζομένων στην εστίαση. Τώρα, πιθανόν αυτές οι ανάγκες να είναι λιγότερες, δεδομένου και ότι σταματάει ο τουρισμός» συνέχισε ο υπουργός.

«Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί από την αρχή να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην ανάγκη μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και στο να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» κατέληξε σε σχέση με το θέμα της υποχρεωτικότητας, ενώ για το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, παραδέχτηκε ότι κι εκεί προφανώς κολλάει ο ιός, προσθέτοντας ότι «Υπάρχει κάποιο κράτος που να έχει ανοιχτή την οικονομία του και να μην έχει τις ώρες αιχμής συνωστισμό στα ΜΜΜ; Όχι».

«Η δική μας αντίληψη ως κυβέρνηση είναι ότι ο ιός ήρθε για να μείνει. Ζωή χωρίς κορονοϊό δεν θα ξαναζήσουμε, θα γίνει μια ενδημική ασθένεια όπως η γρίπη. Άρα θα πρέπει να μάθουμε πώς θα ζήσουμε τον ιό παρόντα» ανέφερε τελικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση είπε ότι αν έχεις κάνει το εμβόλιο, δεν έχω δικαίωμα να σε περιορίζω. Κινδυνεύεις να κολλήσεις, αλλά όχι να πεθάνεις ή να μπεις σε ΜΕΘ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι