Η Αυστραλία απειλεί με απέλαση 300 Βρετανούς και άλλους για “κορονοπάρτι”

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Την ριζική λύση της απέλασης εξετάζει η Αυστραλία για περίπου 300 ταξιδιώτες από τη Βρετανία, επειδή συμμετείχαν σε πάρτι που έγινε σε παραλία του Σίδνεϊ ανήμερα των Χριστουγέννων χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο.

Εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες μετείχαν στο πάρτι και απειλούνται με αφαίρεση της βίζας και απέλαση. Το σχετικό βίντεο δείχνει εκατοντάδες άτομα με σκουφιές Άη Βασίλη να τραγουδούν και να χορεύουν στην καλοκαιρινή Αυστραλία. Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ είπε σήμερα ότι «με μεγάλη χαρά θα απέλαυνε όλους όσοι βρέθηκαν να παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι διαθέσιμοι για την επιστροφή τους: μπορείς να τους βάλεις σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών για παράδειγμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι να απελαύνουμε ανθρώπους, εάν αυτοί κατάφωρα παραβιάζουν τους κανόνες δημόσιας υγείας» είπε. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μπορούν να υπάρξουν και πτήσεις τσάρτερ για την απέλαση ανθρώπων, καθώς οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί. Παράλληλα, προειδοποίησε όσους έχουν προσωρινή βίζα να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γιατί κινδυνεύουν να τους αφαιρεθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι