Η Γεννηματά για γιατρούς που δεν προσελήφθησαν και καταλήψεις

Η Γεννηματά για γιατρούς που δεν προσελήφθησαν και καταλήψεις

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου σήμερα (διαδικτυακή), αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα.Όσον αφορά στην πανδημία, τόνισε ότι ακόμα ψάχνει να βρει ποιες ειδικότητες έχουν προσληφθεί μέσα στις χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία γα τις οποίες μιλά η κυβέρνηση.

Κατήγγειλε ότι οι χιλιάδες που έχουν ήδη γίνει δεν αφορούν γιατρούς ή νοσηλευτές. Σημείωσε δε, πώς το Κίνημα Αλλαγής, αναζητά απαντήσεις για τις χιλιάδες αγνώστου ειδικότητας προσλήψεις που έχει κάνει η κυβέρνηση.

«Εμείς θα είχαμε προετοιμαστεί διαφορετικά.Θα είχαμε ενεργοποιήσει τα κινητά συνεργεία στην πρωτοβάθμια για να κρατήσουμε τα κρουσματα μακριά από τα νοσοκομεία. Θα τα απομονώναμε και θα γινόταν αμέσως ιχνηλάτηση επαφών, εκτός φυσικά από εκείνα που θα απαιτούσαν νοσηλεία. Όμως δεν θα κάναμε τεστ σε όλο τον κόσμο στα δημόσια νοσοκομεία», είπε.

Επέμεινε και για τα λάθη στα Μέσα Μεταφοράς, στα οποία παρατηρείται συχνά συγχρωτισμός, και είπε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αύξανε τα δρομολόγια. Επίσης, είπε, δεν θα εκπέμπαμε αμφίσημα μηνύματα  όπως η κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά εισηγήθηκε την χαλάρωση που έφερε το δεύτερο κύμα. «Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε όταν ήταν πλέον αργά»,  είπε.

Ελληνοτουρκικά-Σκόπια

Για τα εθνικά θέματα, η κυρία Γεννηματά, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία, λέγοντας ότι έχει δική του ατζέντα και αναρωτήθηκε γιατί ενημερώθηκε μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ για την «έγγραφη συμφωνία», που είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άρθρα του στον ξένο τύπο.

Μιλώντας για την Άγκυρα, παρατηρεί ότι έχει αλλάξει τακτική, πλέον έχει μια νέο-οθωμανική στρατηγική, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως προστάτη των μουσουλμάνων. Για τις διερευνητικές συνομιλίες, είπε πως φοβάται μην ξαναδεί τη χώρα να υποχωρεί και πάλι.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε την κυβέρνηση διπρόσωπη ως Ιανό, ασκώντας δριμεία κριτική για τη φράση «ιστορική συμφωνία» που είδε το φως της δημοσιότητας στην κοινή δήλωση Αθήνας-Ουάσινγκτον, παρότι η ΝΔ αναδιπλώθηκε και η φράση διορθώθηκε αργότερα.

Καταλήψεις

«Είναι αδιανόητο να μην έχουν αποσυμφορηθεί οι τάξεις», είπε. «Ως κόμμα προτείναμε μόλις 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα με τη συνδρομή παράλληλα, των δήμων ώστε να βρεθούν περισσότερες αίθουσες. Επίσης, προτείναμε να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, να μειωθεί η διδακτέα ύλη και να γίνονται εκ περιτροπής τα μαθήματα».

Άνοδος του ΚΙΝΑΛ

Σχολιάζοντας  την άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είπε ότι «δεν βολευόμαστε με το 8% αλλά ούτε θα γίνουμε συμπλήρωμα άλλης πολιτικής δύναμης.Το ΚΙΝΑΛ πατάει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και στη βαριά κληρονομιά που έχει αφήσει στον τόπο μέσα από τις σημαντικές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας».

Άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον εφεύρει ο πρωθυπουργός. «Ο πολιτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι τοξικός. Εμείς θέλουμε την αλλαγή και καλουμε τους προοδευτικούς πολίτες αλλά και τους νέους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι