Η Μόσχα προειδοποιεί για την μεταφορά πυρηνικών στην Πολωνία

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η μεταφορά αμερικανικών πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία στην Πολωνία θα επιδεινώσουν τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ενώ απειλούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Οι ισχυρισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανή μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία στην Πολωνία θα μπορούσαν να κάνουν πιο περίπλοκες τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ έρχεται έπειτα από δήλωση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Πολωνία, Ζορζέτ Μοσμπάτσερ, ότι αμερικανικά πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να μεταφερθούν από τη Γερμανία στην Πολωνία.

«Ελπίζουμε ότι η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία γνωρίζουν τον επικίνδυνο χαρακτήρα τέτοιων δηλώσεων, οι οποίες κλιμακώνουν τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ που περνούν ούτως ή άλλως μια δύσκολη περίοδο και θέτουν, επίσης, σε κίνδυνο την υλική βάση της ευρωπαϊκής ασφάλειας η οποία ήδη υπονομεύεται από μονομερείς κινήσεις των ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλα την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Η επιστροφή των αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών σε έδαφος των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι μια πραγματική συμβολή στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Η Ρωσία το έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό, επέστρεψε όλα τα πυρηνικά όπλα στην εθνική της επικράτεια» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι