Η ομιλία Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Η ομιλία Μητσοτάκη στην Κ.Ο της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση διά ζώσης της Κ.Ο της ΝΔ άρχισε την ομιλία του με την έξαρση της πανδημίας και στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τους χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα. «Είναι το κόμμα του ψέμματος που λέει όχι σε όλα και εξελίσσεται σε εθνικό σαμποτέρ». 

Δήλωσε,  ακόμα ότι το εμβόλιο κάνει την διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες. Δίνει περιθώρια αναδιάταξης των δυνάμεων στο ΕΣΥ. Επιτρέπει στους Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί να κινούνται πιο ελεύθερα. Επίσης, περιέγραψε τέσσερις άξονες βάσει των οποίων θα κινηθεί η κυβέρνηση που είνα οι εξής:

  • Δεν θα υπάρξει lockdown στην χώρα
  • Όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Χρήσιμο εργαλείο τα τεστ για να έχουμε επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
  • Διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, είπε, για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα υγείας της χώρας. Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση από μένα για να καλυφθούν τα κενά.
  • Συνέχιση της προσπάθειας της ενίσχυσης των εμβολιασμών. Η προσπάθεια θα λήξει με τον εμβολιασμό. Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα κύμα εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός, επισήμανε, ακόμα ότι «έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες αλλά υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά. Κλείστηκαν 200.000 για την πρώτη δόση και 300.000 για την αναμνηστική. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και τότε θα διευρύνουμε το τείχος ανοσίας και θα κλείσουμε τις όποιες ρωγμές. τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η αναμνηστική δόση ειδικά σε πολίτες 3ης ηλικίας».

Επίσης, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον εμπορικό κόσμο και είπε ότι είδε στήριξη των μέτρων και τόνισε ότι τα μέτρα έχουν επίπτωση αλλά είναι απείρως καλύτερα από τα lockdown και τα κλειστά καταστήματα. Ο Μητσοτάκης, τόνισε ότι «τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες χώρες» και αναφέρθηκε στην χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Κάλεσε τους βουλευτές να μεταφέρουν στις περιφέρειές τους ότι η πανδημία χτυπάει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε μέρα χάνονται δεκάδες ζωές αχρείαστα.

Οικονομία και κατώτατος μισθός

Επιπροσθέτως, δήλωσε «ότι η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας. Στα χέρια του καταστηματάρχη που πρέπει να προστατεύσει τους υπάλληλους και τους πελάτες, του δημάρχου αλλά και του ιερέα που πρέπει να διδάξει την πίστη στην ζωή». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε  και στα 200.000 ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα για την 1η δόση και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη -αναμνηστική- δόση του εμβολίου έναντι της Covid 19.

Στην συνέχεια, μίλησε για  στην οικονομία λέγοντας πως εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα σημείωσε πως το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Είπε δε πως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και  μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη ΔΕΗ, επισημαίνοντας, ότι «όσοι διαχειρίστηκαν το χαρτοφυλάκιο γνωρίζουν την κατάσταση, που παραλάβαμε την ΔΕΗ, η αγορά έχει σχεδόν προεξοφλήσει την χρεοκοπία της, σήμερα άντλησε 1, 35 δισ. ευρώ και η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ. Η ΔΕΗ είναι ισχυρή για να γίνει εθνικός και βαλκανικός πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση. Ναι η Ελλάδα αλλάζει, το φωνάζει το Ελληνικό, ο ΒΟΑΚ, η εκτίναξη των υποδομών συνεχίζεται».  Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στην στήριξη της οικονομίας την περίοδο του lockdown αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σημειώνοντας πως σήμερα έχουμε 1,300 ΜΕΘ και έχουν γίνει πάνω από 10000 προσλήψεις στο σύστημα υγείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι