Η “βρετανική μετάλλαξη” κλείνει σχολεία στην Πορτογαλία για 15 μέρες

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την χειρότερη έξαρση της πανδημίας στην χώρα.

“Παρά την εξαιρετική προσπάθεια απέναντι σε αυτή τη νέα παραλλαγή που ανιχνεύθηκε πρώτα στη Βρετανία, εξαιτίας της ταχύτητας μετάδοσής της, πρέπει να ασκήσουμε προληπτικά μέτρα και να διακόψουμε όλες τις σχολικές δραστηριότητες για τις επόμενες 15 ημέρες”, δήλωσε.

Ο βρετανική παραλλαγή εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Πορτογαλία. Η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της Πορτογαλίας ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 221 ημερησίων θανάτων, από 219 που καταγράφηκαν χθες, από 60 που ήταν στις αρχές Γενάρη.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να διαχειριστούν την πανδημία,  αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων.  Το Οκτώβρη την”βρήκε” το δεύτερο κύμα και τα κρουσματα έφτασαν τα 5.000 την ημέρα, όμως προς τα τέλη Δεκεμβρίου η κατάσταση είχε βελτιωθεί σημαντικά, καθώς τα νέα κρουσματα είχαν πλέον  μειωθεί στα 1.500. Εντούτοις στη συνέχεια ο ιός άρχισε να μεταδίδεται με ένταση: έφθασαν τα 10.000 στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και χτες  έφθασαν τα 14.647

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι