Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός στην Αθήνα – Πού είναι το επίκεντρο

Ιδαίτερα αισθητός ο σεισμός στην Αθήνα – Ποιο είναι το επίκεντρο

Σεισμός μεγέθους 2,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στις 3:52′ το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, επειδή ήταν επιφανειακός αλλά και κοντά στο κέντρο της πόλης. Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου στο Μαρούσι, 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Από τον σεισμό προκλήθηκε ανησυχία, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημίες. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν συνδέεται με το ρήγμα της Πεντέλης. Και στις 12 Σεπτεμβρίου είχε ανησυχήσει τους Αθηναίους δόνηση 3,6 βαθμών από το ίδιο επίκεντρο και με το ίδιο εστιακό βάθος. Τότε ο κ. Λέκκας είχε πει ότι δεν ξέρουμε αν προέρχεται από επέκταση του ρήγματος της Πάρνηθας ή από το ρήγμα της Πεντέλης.

Ο σημερινός κράτησε 3 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από τους περισσότερους σαν “αναπήδημα”, αν και όσοι έμεναν κοντά άκουσαν και έντονη βουή. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας εκτιμά ότι «Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός, έχουμε ξαναδεί τέτοιες μικρές δονήσεις στην περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο». Ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι «η έντονη αισθητότητα του σεισμού αποδίδεται στο γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού» και ότι δεν ανησυχεί.

https://static1.emsc.eu/Images/EVID/105/1053/1053373/1053373.local.jpg

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι