Δεν έπεσε σε κόσμο το ιδιωτικό αεροπλάνο στο Τούπελο των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Πιλότος απειλεί να ρίξει ιδιωτικό αεροπλάνο σε κατάστημα (video),

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει νωρίτερα στο Τούπελο, στο βόρειο Μισισιπή, όταν ένας άνδρας ενημέρωσε τον τοπικό πύργο ελέγχου ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει πέφτοντας με το ιδιωτικό αεροσκάφος που πιλοτάριζε σε κατάστημα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Walmart. Ο πιλότος προσγείωσε το αεροπλάνο και τώρα όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του για την απειλή. 

Η αστυνομία είχε εκκενώσει το πολυκατάστημα και συνέστησε στους κατοίκους να διασκορπιστούν για να μειωθούν τυχόν απώλειες και να αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή. Εντούτοις αστυνομία και αεροπορία δεν γνώριζαν πώς να αντιδράσουν, καθώς το αεροσκάφος κινείτο προς διάφορες κατευθύνσεις και ήταν στην ουσία άγνωστο πού και πότε θα πέσει αν ο πιλότος τελικά το ρίξει ή θα μείνει από καύσιμα και θα πέσει.

Το ενδεχόμενο να καταρριφθεί από την Πολεμική Αεροπορία συζητήθηκε, αλλά κατ’ αρχήν απορρίφθηκε, κυρίως επειδή το αεροσκάφος έκανε επί ώρα κύκλους σε κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, κάποιος ειδικός μετέβη στον πύργο ελέγχου και προσπάθησε να μεταπείσει τον πιλότο, τα κίνητρα του οποίου είναι άγνωστα προς το παρόν. Κάποια στιγμή ο πιλότος είπε, σύμφωνα με μερικά αμερικανικά μέσα, ότι άλλαξε γνώμη και θα το “στουκάρει” σε λίμνη και μετά φέρεται να είπε ότι ίσως το ρίξει σε εργοστάσιο της Toyota.

Ορισμένα μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας που έκλεψε το ιδιωτικό αεροσκάφος και προβάλουν και φωτογραφία του, αλλά οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν διασταυρωθεί από μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων προς το παρόν. Τα βίντεο που κυκλοφορούν σε διάφορα μέσα, όπως αυτό που παραθέτουμε και εμείς, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με το περιστατικό. Το Τούπελο είναι κωμόπολη με 35.000 κατοίκους στην πολιτεία Μισισιπή, και συγκεκριμένα στα βόρειά της, κοντά στα όρια με την πολιτεία Αλαμπάμα και Τενεσί.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι