ΗΠΑ: 14χρονος φέρεται να σκότωσε τέσσερις σε λύκειο της Τζόρτζια

ΗΠΑ: 14χρονος φέρεται να σκότωσε τέσσερις σε λύκειο της Τζόρτζια

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε λύκειο της Τζόρτζια, όπου δεκάδες είναι και οι τραυματίες. Κάποιοι από τους τελευταίους δεν τραυματίσθηκαν από σφαίρα, αλλά μέσα στον πανικό τους, στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN αυτά συνέβησαν γύρω στις 9:30 το πρωί (τοπική ώρα, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Γουίντερ της Τζόρτζια, όπου έχει συλληφθεί ένα άτομο. Εκπρόσωπος του σχολείου ειπε ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και οι μαθητές αποχωρούν. Πλάνα που μεταδόθηκαν από ελικόπτερα τηλεοπτικών σταθμών δείχνουν πολλά ασθενοφόρα έξω από το σχολικό συγκρότημα ενώ τα περισσότερα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο παρακείμενο γήπεδο. Δεν γνωρίζουμε αν τα άτομα που σκοτώθηκαν ήταν παιδιά ή καθηγητές, ούτε τα κίνητρα του δράστη -αν ήταν μόνον ένας. Επειδή η αστυνομία δήλωσε ότι θα χρειαστούν μέρες “για να υπάρξει σαφής εικόνα των κινήτρων”, πιθανόν δράστης ή θύμα με γνώση του θέματος να είναι βαριά τραυματίες και να μην είναι σε θέση να μιλήσουν προς το παρόν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αμερικανικών μέσων, ίσως ο δράστης να είναι ένας 14χρονος, που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν ήταν μαθητής του σχολείου ή όχι. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το συμβάν και η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να συντονίζει τις ενέργειές της με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους». Τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια – η χειρότερη όλων ήταν στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια το 2007, όπου σκοτώθηκαν 30 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NBC, CNN

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx