Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης επιμένουν για βαλλιστικούς πυραύλους

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι Φρουροί της Επανάστασης διεμήνυσαν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα συνεχίσει και θα επεκτείνει το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, σε ανακοίνωσή τους για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979 η οποία ανέτρεψε τον σάχη, που υποστηριζόταν από την Ουάσινγκτον, τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί όπως ορίζει «η σώφρων στρατηγική μας για την άμυνα», παρά τις «διαβολικές απαιτήσεις» της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, που αναμετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, αναφέρεται εξάλλου πως η αντιπαράθεση του Ιράν με το Ισραήλ θα συνεχιστεί «χωρίς επιφυλάξεις, συμβιβασμούς και διαπραγματεύσεις».

Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης αναφέρεται στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολά Αλί Χαμενεΐ. Το Ιράν λέει ότι το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων δεν παραβιάζει την απόφαση 2231 του ΟΗΕ, που αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αφού οι πύραυλοι που κατασκευάζει δεν μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, παρά μόνο συμβατική γόμωση.

Τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την προστασία των συνόρων του Ιράν και δεν εγείρουν απειλή για άλλες χώρες στην περιοχή, διαβεβαιώνει εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι