Και γρίπη των πτηνών από πάνω…

Και γρίπη των πτηνών από πάνω…

«Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εντείνουν την επιτήρηση για ενδεχόμενα ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών σε άγρια και οικόσιτα πτηνά», ανακοινώθηκε σήμερα από τις υπηρεσίες υγείας και τροφίμων της ΕΕ.

«Η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική μεταξύ των πτηνών αλλά ο κίνδυνος μετάδοσής της στους ανθρώπους θεωρείται χαμηλός, και εκείνο που συνιστάται είναι οι άνθρωποι να μην αγγίζουν νεκρά πτηνά χωρίς γάντια και μάσκα», αναφέρει η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ καλούνται να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης και βιοασφάλειας προκειμένου να προστατευθούν από ενδεχόμενα νέα ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών φέτος», αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με την οποία η νόσος έχει εμφανισθεί φέτος σε άγρια και οικόσιτα πτηνά στη δυτική Ρωσία και στο Καζακστάν, αλλά τα πτηνά κατά τις φθινοπωρινές μεταναστευτικές διαδρομές τους κατευθύνονται στην Ευρώπη.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης ιών γρίπης των πτηνών στο γενικό κοινό στην Ευρώπη παραμένει πολύ χαμηλός», προστίθεται στην έκθεση. Αλλά για να μη μένουμε ήσυχοι, συμπληρώνει:

«Η μετάδοση στους ανθρώπους είναι σπάνια, αλλά έχει συμβεί στο παρελθόν και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx