Και ο στρατός σε αεροδρόμια και λιμάνια για τεστ σε τουρίστες

Και ο στρατός σε αεροδρόμια και λιμάνια για τεστ σε τουρίστες

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να συμβάλουν εμπράκτως οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων σε επισκέπτες της χώρας μας από αύριο.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης,  από 1ης Ιουλίου και μέχρι  την 1η Οκτωβρίου  μόνιμα κλιμάκια  θα επανδρώσουν 22 καθορισμένα αεροπορικά σημεία εισόδου, αλλά και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας. Τα κλιμάκια  αποτελούνται από υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, 26 αξιωματικούς και 100 υπαξιωματικούς.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετέχει αποκλειστικά στη λήψη των δειγμάτων. Ο αριθμός των ατόμων που θα υποβληθούν σε έλεγχο, η επεξεργασία των δειγμάτων και τα αποτελέσματα του ελέγχου, γίνονται κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών και με αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι