Κάθειρξη σε ζεύγος Ρώσων που κατασκόπευαν για τη Λετονία

Κάθειρξη σε ζεύγος Ρώσων που κατασκόπευαν για τη Λετονία

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σε ζευγάρι Ρώσων που ζούσε και εργαζόταν στο Καλίνιγκραντ 13ετή κάθειρξη επι εσχάτη προδοσία, για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Λετονίας, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Η σύζυγος Αντονίνα Ζίμινα στρατολογήθηκε, σύμφωνα με την FSB, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λετονίας το 2012, ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό. Εν συνεχεία άρχισε να συγκεντρώνει διαβαθμισμένα έγγραφα και να τα αποστέλλει στην Λετονία.

Ο σύζυγος Κονσταντίν Αντόνιετς στρατολογήθηκε από την σύζυγό του το 2015 και υπέκλεπτε έγγραφα από το υπουργείο Οικονομικών του Καλίνινγκραντ τα οποία διοχέτευε επίσης στην Λετονία. Το ζευγάρι αρνείται την ενοχή του και θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και κάποια ενημερωτικά μέσα θεωρούν την καταδίκη ακραία επειδή ένα από τα πειστήρια ήταν η φωτογραφία του ζεύγους από το γάμο του, όπου φαινόταν μεταξύ των προσκεκλημένων και ένας αξιωματικός της FSB, ενώ άλλα μέσα αναφέρονται σε πολύ πιο επιβαρυντικά στοιχεία.

Το Καλίνινγκραντ είναι μια ιδιαίτερα στρατιωτικοποιημένη περιοχή της Ρωσίας η οποία εκτείνεται στην Θάλασσα της Βαλτικής, μεταξύ δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λιθουανίας και της Πολωνίας.

Πριν από 20 μέρες καταδικάστηκε στη Λεττονία σε 15ετή κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας ένας 45χρονος δημόσιος υπάλληλος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν παρέδωσε κανένα απόρρητο έγγραφο σε κανέναν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι