Κι άλλη έκρηξη φιάλης υγραερίου – Δύο τραυματίες στο Βόλο

Κι άλλη έκρηξη φιάλης υγραερίου - Δύο τραυματίες στο Βόλο

Τρίτο πολύ σοβαρό ατύχημα με εκρήξεις από φιάλες υγραερίου σημειώνεται μέσα σε τέσσερις ημέρες. Σήμερα εξερράγη φιάλη σε ψητοπωλείο στο Βόλο. Σύμφωνα με το magnesianews η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που άλλαζαν φιάλη στην κουζίνα, στις 9 π.μ.

Τραυματίσθηκε σοβαρά ο 54χρονος ιδιοκτήτης της ψησταριάς και κάπως ελαφρύτερα ένας υπάλληλος που την μετέφερε. Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν με εγκαύματα στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά ο ιδιοκτήτης που έχει πληγές στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο στέρνο θα διακομισθεί μάλλον σε νοσοκομείο εγκαυματειών λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Ο 35χρονος υπάλληλος έχει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, όμως η δική του κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχίες. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν στην αλλαγή της φιάλης ήταν παρών κάποιος επαγγελματίας που εμπορεύεται φιάλες ή αν οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την αλλάξουν -και πιθανόν να την αναγομώσουν- μόνοι τους.

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα και αναστατώθηκε η γειτονιά. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και αστυνομικοί. Η έκρηξη δεν προκάλεσε πυρκαγιά και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε έκρηξη σε ιχθυοτροφείο της Πρέβεζας κατά την διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης με φιάλη αερίου με αποτέλεσμα τον θάνατο 40χρονου Έλληνα, πατέρα τριών παιδιών, και 49χρονου Αλβανού, που δεν γνωρίζουμε αν είχε οικογένεια. Τραυματίσθηκε και τρίτος εργαζόμενος, αλλά ελαφρά.

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του ιχθυοτροφείου αλλά και του συνεργείου που έκανε της εργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί η έκρηξη ήταν πιθανόν αποτέλεσμα της επαφής των σπινθήρων με αέρια από παρακείμενα ανοιχτά φρεάτια. Πριν από τέσσερις ημέρες είχε σημειωθεί άλλη έκρηξη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ιδιοκτήτη καταστήματος που εμπορευόταν φιάλες υγραερίου στην οδό Αχαρνών, με αποτέλεσμα συν τοις άλλοις να κινδυνεύσει και η πολυκατοικία, η οποία εκκενώθηκε. Εκεί σημειώνονταν διαρκείς εκρήξεις, καθώς έσκαγε η μία φιάλη μετά την άλλη. Δεν έχει γίνει γνωστό τι πήγε στραβά στην περίπτωση του καταστήματος στην Αχαρνών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι