ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμός, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρουν από τα αναδρομικά οι περισσότεροι

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Για διπλό εμπαιγμό των συνταξιούχων κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών.

Ειδικότερα τονίζει ότι οι ανακοινώσεις αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις και όχι το σύνολο των περικοπών που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και αυτό συνιστά «διπλό εμπαιγμό για τις εκατοντάδες χιλιάδες των χαμηλοσυνταξιούχων», καθώς σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ πολλοί δεν θα λάβουν αναδρομικά ούτε 1 ευρώ.

«Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που δήθεν θα ωφεληθούν είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική! Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι (σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων) δεν είχαν καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις στο διάστημα που αναφέρεται παρά μόνο στα δώρα ή τις επικουρικές, οπότε δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Τονίζει επίσης ότι η κυβερνητική ανακοίνωση είναι άδικη και αντίθετη στο πνεύμα και την ουσία των αποφάσεων του ΣτΕ, «και προσβάλλει τους συνταξιούχους της χώρας που σήκωσαν μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής κρίσης». Το ΚΙΝΑΛ ζητεί να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση για να δοθεί τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι