Μάχη με τις φλόγες σε Βαρνάβα, Ελευσίνα, Στύρα – Νέα πύρινα μέτωπα (upd)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Γορτυνία – "Δώρο θεού" η βροχή στην Εύβοια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στις δύο πυρκαγιές της Αττικής, στο Βαρνάβα και στο Πάτημα Ελευσίνας, αλλά και στην Εύβοια, όπου οι πνέοντες άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση. Στη μάχη ρίχτηκε και το θηριώδες αμφίβιο πυροσβεστικό ρωσικό Beriev που μισθώθηκε μόλις πριν από μια εβδομάδα και που μπορεί να ρίξει 12 τόνους νερού με κάθε ανεφοδιασμό του.

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης διαρκώς ενισχύονται και στον Βαρνάβα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 16 οχήματα (οι 30 από αυτούς είναι πεζοπόρα τμήματα). Επίσης γίνονται ρίψεις νερού από πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, ενώ στην μάχη έχει μπει και το Beriev, που φαίνεται εν δράσει στο βίντεο που ακολουθεί (από την προχτεσινή φωτιά στη Χίο). Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και χρησιμοποιούνται επιπλέον υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Νέα πύρινα μέτωπα

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και οι κάτοικοι ανησυχούν για τις περιουσίες τους. Οι περισσότεροι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Όσον αφορά στην Ελευσίνα, η φωτιά ξεκίνησε με μισή ώρα διαφορά από του Βαρνάβα, στις 11 το πρωί. Εκδηλώθηκε στην έκταση μεταξύ δύο εργοστασίων της περιοχής, σε χαμηλή βλάστηση.

Εκεί επιχειρούν για την κατάσβεση  56 πυροσβέστες με  21 οχήματα (στους πυροσβέστες περιλαμβάνονται και 12 του πεζοπόρου τμήματος της υπηρεσίας). Επίσης γίνονται ρίψεις νερού από τρία εναέρια μέσα. Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στη λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής από το ύψος της διασταύρωσής της με τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, καθώς και στο ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος.

Πυρκαγιές εν τω μεταξύ έχουν ξεσπάσει και στη Νέα Ιωνία Βόλου και στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Στο Βόλο ξέσπασε κοντά στην περιφερειακή οδό, πλησίον κατοικημένης περιοχής. Εκεί επιχειρούν για την κατάσβεση 26 πυροσβέστες, 13 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα (12 άνδρες) και ρίπτεται νερό από δύο αεροσκάφη. Στα Νέα Στύρα Ευβοίας έχουν σπεύσει 12 οχήματα.

Στην Εύβοια, η φωτιά έφτασε στην κοινότητα Νημποριό, η οποία και εκκενώθηκε. Η πυρκαγιά λόγω των ανέμων κατακαίει την περιοχή μεταξύ Στύρων και Νέων Στύρων. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων, Δημήτρης Τσούλης, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι