Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

Οριοθετήθηκε φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί

Μήνυμα του 112 έλαβαν κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής στο Νότιο Ρέθυμνο καθώς σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Με το μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ζητείται από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου. Η Αγία Παρασκευή, απειλείται και δίδεται τεράστιος αγώνας για να μην καούν σπίτια. Πρόκειται για ένα ορεινό μικρό χωριό, έναν οικισμό ζωσμένο από πράσινο και ελαιώνες, ο οποίος έχει εκκενωθεί, με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος.

Οι κάτοικοι που αποχώρησαν είναι ηλικιωμένοι, η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μιχάλης Σαρρής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, «…απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες».

Η φωτιά παρότι νωρίτερα φαινόταν ότι θα τίθετο σύντομα υπό έλεγχο, έχει επεκταθεί και εξελίσσεται σε τρία μέτωπα.

Αυτή την ώρα δρουν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενίσχυαν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς είχε υποχωρήσει το μέτωπο, ενώ τώρα έχουν επανέλθει και αεροσκάφη που θα ρίχνουν νερό μέχρι τη δύση του ηλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, rethnea και ΕΡΤ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx