Μόνο για ηθική αυτουργία σε απιστία ένοχος ο Λαυρεντιάδης

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους 8 κατηγορούμενους για δάνεια 792 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank, αλλά ουσιαστικά απηλλάγησαν από όλες τις βαριές κατηγορίες.

Οι δικαστές καταδίκασαν τον επιχειρηματία, δύο δικηγόρους και έξι στελέχη της Τράπεζας μόνο για το αδίκημα της απιστίας. Ωστόσο, τους απήλλαξε από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.Οι υπόλοιποι 34 αθωώθηκαν.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, οι οποίοι κατά την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον Λαυρεντιάδη. Οι ποινές θα γίνουν γνωστές στις 13 Ιανουαρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι