Νέο Σένγκεν ζητεί ο Μακρόν – 4.800 συνοριοφύλακες για παράνομη μετανάστευση

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Νέα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου, ενώ παράλληλα ζήτησε ριζική αλλαγή στο χώρο Σένγκεν.

Ο Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις που ελέγχουν στα σύνορα διπλασιάζονται από 2.400 σε 4.800 και ότι πρέπει να επανεξετασθούν οι κανόνες που διέπουν τον χώρο Σένγκεν και της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

«Εύχομαι να υπάρξουν μια επανίδρυση του Σένγκεν και ένας μεγαλύτερος έλεγχος. Θα κάνω τις πρώτες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», είπε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι