Νέος πρόεδρος των βιομηχάνων με 77% ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Νέος πρόεδρος των βιομηχάνων με 77% ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) αναλαμβάνει από σήμερα (18.6.2024) ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, διευθύνει σήμερα τον όμιλο τροφίμων BESPOKE SGA HOLDINGS AE, τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας την εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία ετοίμων γευμάτων ΑΜΒΡΟΣΙΑ, καθώς και την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ και απασχολεί 1.500 εργαζομένους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΒ.

Αντίπαλός του ήταν η κα Ιουλία Τσέτη, αλλά ο κ. Θεοδωρόπουλος κέρδισε την πλειοψηφία των 850 μελών του συνδέσμου. Η κα Τσέτη είναι διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρία στην Κύπρο PharmaBelle.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976, όντας ακόμη φοιτητής της ΑΣΟΕΕ,  στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor A.E. Η εταιρεία της οικογένειας το 1989 εξαγόρασε την CHIPITA με στόχο να υλοποιήσει την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν.

Το 2006, η CHIPITA συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο VIVARTIA, στον οποίο ο ίδιος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από την MIG και ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε να κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το 2010 μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA. Παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της CHIPITA έως την εξαγορά της εταιρείας από την MONDELEZ το 2021.

Κατά το παρελθόν ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Από το Μάρτιο του 2020 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx