Ο Κικίλιας απέδωσε στην Επιτροπή Εμβολιασμών την αστοχία να προηγηθούν πολιτικοί

Ο Κικίλιας απέδωσε στην Επιτροπή Εμβολιασμών την αστοχία να προηγηθούν πολιτικοί

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου πέντε υγειονομικοί δεν εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 επειδή προηγήθηκαν πολιτικοί είπε ότι επρόκειτο για αστοχία και ότι ήταν επιλογή της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

»Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο», είπε.

Πρόσθεσε ότι σε ένα από τα νοσοκομεία μας προσήλθαν σε μεγαλύτερο αριθμό, αμέσως στείλαμε παραπάνω εμβόλια και πέντε υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί. «Έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες μίας πολύ μεγάλης προσπάθειας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι μας υπεύθυνοι πολίτες, πολιτικοί, μέσα, θα στεκόμαστε στους οποιουσδήποτε θέλουν να δημιουργήσουν θέματα μεγαλύτερα από την αναλογία την οποία θα πρέπει. Επαναλαμβάνω, την κριτική την δέχομαι εγώ πρώτος για όλους».

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι