Ο πρόεδρος του Ισημερινού κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω ενεργειακής κρίσης

Ο πρόεδρος του Ισημερινού κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω ενεργειακής κρίσης

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Νομπόα είχε δρομολογήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα έχει διάρκεια 60 ημερών. Σε αυτό το διάστημα δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα αναπτυχθούν για την περιφρούρηση των ενεργειακών υποδομών της χώρας.

Λόγω της ξηρασίας, που οφείλεται εν μέρει στο καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επίπεδα στα υδροηλεκτρικά φράγματα που παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας στον Ισημερινό. Τέλος, σημειώνεται ότι, είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος Νομπόα κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο όταν και ανέλαβε την προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version