Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Κυριακή 9-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Θα παραμείνει ο ιός για μια δεκαετία, λέει ο Μπουρλά της Pfizer –Ίσως τον Απρίλιο το εμβόλιο για την Όμικρον –Εκτιμά ως απαραίτητος τέσσερις δόσεις και από του χρόνου ετήσιο εμβολιασμό – Μισόλογα για το χάπι, καθώς λέει ότι θα χρειαστεί μάλλον 9 μήνες – Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι δεν είναι διόλου βέβαιο πως θα χρειαστεί εμβόλιο για την Όμικρον και ότι το κύμα θα εκτονωθεί, χωρίς όμως να ξέρουν τι έπεται αυτού.
  • Στα 18.592 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά έγινε μόνο το ένα πέμπτο των τεστ σε σύγκριση με τις εργάσιμες ημέρες – 66 θάνατοι, 642 διασωληνώσεις και 632 εισαγωγές για νοσηλεία (21% περισσότερες από χθες).
  • Στο νοσοκομείο “Αττικόν” με ήπια συμπτώματα κορονοϊού ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ που είναι μεν εμβολιασμένος, αλλά έχει πλέον σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
  • Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κύπριων και Ελλήνων, μετά την κόντρα για την τιμή των τεστ. Αυτή τη φορά λόγω των δηλώσεων Μαγιορκίνη ότι η μετάλλαξη Deltacron στην Κύπρο είναι “μαϊμού” και οφείλεται σε εργαστηριακό λάθος. O Κύπριος καθηγητής Βιολογίας που ταυτοποίησε τη νέα παραλλαγή χαρακτήρισε τα σχόλια Μαγιορκίνη «λανθασμένα, βεβιασμένα και επιστημονικά ανήθικα».
  • Τεράστιος ουρές και σήμερα στα λιγοστά σημεία ελέγχου για τεστ – Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 11.000 κρούσματα σε μαθητές, ενώ έκαναν τεστ μόνο σε ποσοστό 75% καθώς οι άλλοι δεν βρήκαν διαγνωστικά αντιδραστήρια στα φαρμακεία – Οι μαθητές που δεν βρήκαν τεστ, θα τα λάβουν αύριο από τα σχολεία τους
  • Είχε ενημερωθεί εδώ και ένα μήνα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για την παρουσία λύκων από περιβαλλοντική οργάνωση που είχε ζητήσει να ενημερωθεί το κοινό και να ληφθούν μέτρα, όπως φώτα, απώθηση με κροτίδες κ.λπ. Υπενθυμίζεται ότι λύκος κατασπάραξε σκυλάκι πριν από δύο μέρες.
  • Τοποθέτησαν προ εβδομάδων εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Παύλου Μαρινάκη, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η ανάληψη της ευθύνης έγινε σήμερα.

Διεθνή

  • Αυστηρές προειδοποιήσεις προς το Ιράν από τις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση των Ιρανών ότι επιβάλλουν κυρώσεις σε 52 Αμερικανούς πολίτες.
  • Αποχωρούν ανθρωπιστικές οργανώσεις από τη βορειοδυτική Αιθιοπία μετά τις επιθέσεις σε αμάχους
  • Να ακυρωθεί η εντολή για πυρά χωρίς προειδοποίηση, ζητούν οι ΗΠΑ από το Καζακστάν.
  • Διαδηλώσεις από αντιεμβολιαστές στο Βέλγιο

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι