Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 11-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΣΚΑΪ: «Ο Πούτιν δεν απάντησε όταν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια το 2010». Ο ίδιος εκτιμά ότι «ο Πούτιν μετά από 22 χρόνια εξουσίας έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του και προσπάθησε τώρα να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες της Δύσης και της ΕΕ».
  • Υπέκυψε τελικά το 12χρονο αγόρι που είχε βληθεί ο κεφάλι στη διάρκεια κυνηγιού στην Καλαμπάκα – Άγνωστο τελικά ποιος το πυροβόλησε.
  • Η γιαγιά των τριών κοριτσιών από την Πάτρα καταγγέλλει ότι κανείς δεν σέβεται τον καημό της κόρης της και ότι όλοι την παρουσιάζουν ως παιδοκτόνο, χωρίς στοιχεία.
  • Διασωληνώθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος που διαγνώσθηκε προ τριημέρου στη φυλακή με κορονοϊό, και παρουσίασε επιπλοκές.
  • Απορρίφθηκε η αίτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης ο Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης.
  • Από τον Οκτώβρη όλα τα ΙΧ θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα υποχρεωτικά με αλυσίδες.
  • Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Θάνου Πλεύρη στη Βουλή.

Διεθνή

  • Πιθανή θεωρείται από κάποια μέσα η συνάντηση Πουτιν-Ζελένσκι, όμως ο Ρώσος πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει μέσω του Σεργκέι Λαβρόφ ότι δεν θα συμμετάσχει σε ανούσια διαπραγμάτευση και θέτει ως προϋπόθεση γραπτή απάντηση στις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε συνάντηση, αλλά ήταν πολύ συγκρατημένος ως προς τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί αυτή άμεσα – Αναλυτές εκτιμούν ότι στην ουσία ο Πούτιν θέλει  να διαπραγματευθεί το ζήτημα με την Δύση εν γένει και όχι με την Ουκρανία.
  • Ιμπραήμ Καλίν: «Η τελική απόφαση για τον τερματισμό του πολέμου, θα έρθει από τον πρόεδρο Πούτιν. Η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας και εμπιστοσύνης».
  • Σφυροκοπείται το Χάρκοβο – Οι Ουκρανοί κατήγγειλαν επίθεση σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όμως ενώ άλλες ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα επειδή «οι 30 εργαζόμενοι και οι 330 ασθενείς ήταν σε καταφύγιο την ώρα του χτυπήματος», άλλες αναφέρουν ότι δεν είχε εκκενωθεί – Οι Ρώσοι έχουν δηλώσει ότι χτυπούν κτήρια που ξέρουν ότι έχουν εκκενωθεί και που χρησιμοποιούνται από ένστολους Ουκρανούς.
  • Ο Πούτιν ενέκρινε να πάνε στην Ουκρανία όσοι θέλουν να πολεμήσουν ως εθελοντές στο πλευρό των Ρώσων – Υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ Βέλγιο και Σλοβενία «αλλά όχι τώρα» – Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία προτείνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.
  • Σαν σήμερα αναγνωρίσθηκε διεθνώς το 2020 ότι υπάρχει πανδημία στον πλανήτη και ο ΠΟΥ υπενθυμίζει ότι «τα περισσότερα κράτη μέχρι τότε αρνούνταν να αποδεχθούν τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τον Ιανουάριο, ότι η πανδημία ήταν ήδη γεγονός» και ότι η μη έγκαιρη λήψη μέτρων οδήγησε τελικά στην σημερινή κατάσταση.
  • Μόλις 16% η αποτελεσματικότητα του αντιγριππικού εμβολίου στις ΗΠΑ – Όσοι το έχουν κάνει να λαμβάνουν μέτρα και να μην αισθάνονται άτρωτοι αν είναι ευπαθείς, γιατί όπως φαίνεται το φετινό “κοκτέιλ” δεν προέβλεψε σωστά τις παραλλαγές του ιού της γρίπης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι