Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 15:00 (Τρίτη 8-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία ενδέχεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του 56χρονου Έλληνα δημοσιογράφου στην Αίγυπτο. Προηγήθηκε προσωπική γνωριμία του δράστη ντιλιβερά με το θύμα προ εβδομάδος, αλλά ο διανομέας κατέληξε να τον σφάξει για να τον ληστέψει.
  • Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενους για το φόνο του 19χρονου Άλκη. Εκ των ένδεκα παραμένει ασύλληπτος μόνον ο 20χρονος Αλβανός που διέφυγε στην πατρίδα του από την πρώτη μέρα – Σήμερα θα εκδοθεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον διαφυγόντα – Συμμορία νεαρών χτύπησε στο κεφάλι ένα αγόρι στο άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι Αθηνών, αφού πρώτα τον ρώτησε «τι ομάδα είναι» – Και στην Χαλκίδα χτύπησαν οπαδό με ρόπαλο στο κεφάλι.
  • «Λήξαν το θέμα Λιβανού. Η αναφορά του ήταν αναληθής και εκτός πραγματικότητας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Τι λέει ο δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα – Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, που όμως καταγγέλλεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για ίδια νοοτροπία με τον απελθόντα λόγω άλλου βίντεο που κυκλοφορεί.
  • Μόλις χθες έστειλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, διαμαρτυρόμενο για τους χορούς στη Μονή Σουμελά – Το Πατριαρχείο της Μόσχας είχε αντιδράσει την επομένη του συμβάντος.
  • Ο Μεβλούτ Τσαβούσογου κατηγόρησε κυρίως την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό ΥΠΕΞ που βρίσκεται στην Τουρκία. Ο τελευταίος είπε: «Ελλάδα και Ιταλία, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στις χώρες αυτές, δέχονται μεγάλη πίεση. Πρέπει να κουβαλήσουμε μαζί το φορτίο. Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστούμε σε αυτό το θέμα και γνωρίζουμε πόσο πολύ έχει βοηθήσει η Τουρκία τους Σύρους πρόσφυγες και τι είδους οικονομική επιβάρυνση έχει υποστεί».
  • Ο Νότης Μηταράκης που βρίσκεται στο Πακιστάν, συζήτησε 9μηνη παραμονή των Πακιστανών μεταναστών ως εργατών γης, και όχι μόνιμη εγκατάστασή τους.
  • Συναντήσεις Νίκου Δένδια στη Ρώμη, με ομολόγους του από πολλές χώρες, με βασικό στόχο την ενίσχυση της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Σε συνάντησή του με την Αμερικανίδα σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ζήτησε να ακυρωθεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για τις ΑΟΖ.
  • Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου – Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, συναντήθηκε ήδη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Σε δήλωσή της, αναφορικά με την κλήση της σε απολογία για το σκάνδαλο της Novartis, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφέρεται σε «πιέσεις και επιθέσεις που έχει δεχθεί προκειμένου να παρακωλυθούμε στο έργο μας και να καταστούμε εν τέλει οι ίδιοι κατηγορούμενοι, ως τάχα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ καταπατάται κάθε έννοιας του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών».
  • Απαγορευτικά απόπλου από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο λόγω των 10 Μποφόρ –Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέως τύπου οχημάτων στην παλαιά εθνική Ελευσίνας-Θήβας, λόγω του χιονιά – Δεμένα τα πλοία το πωρί και σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη.
  • Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς τη νύχτα σε κλαμπ στο Μπουρνάζι – Τραυματίσθηκε 30χρονος Αλβανός.
  • Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες που δραπέτευσαν από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, αλλά εξακολουθούν να διαφεύγουν ο 35χρονος Πακιστανός που είχε διαπράξει τρεις φόνους και ένας 34χρονος Αλβανός, διακινητής ναρκωτικών.
  • Φωτιά ξέσπασε σε σχολείο του Αιγάλεω – Έσπευσε η Πυροσβεστική.

Διεθνή

  • Στην Ουκρανία ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας – Αναφορικά με τις προτάσεις που κομίζονται οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι έχουν “κόκκινες γραμμές” – Έξι ρωσικά πλοία κατευθύνονται από τη Μεσόγειο η Μαύρη Θάλασσα “για ασκήσεις”.
  • Στο Μπάκιγχαμ θα μετακομίσουν Κάρολος και Καμίλα όταν αποβιώσει η Ελισάβετ, μετά την ξεκάθαρη δήλωση της τελευταίας περί διαδοχής.
  • Διαμαρτυρία στο Βερολίνο για το κλίμα – Διαδηλωτές κόλλησαν στην άσφαλτο.
  • Μαρόκο: Σπαραγμός στην κηδεία του μικρού Ραγιάν που έπεσε στο πηγάδι
  • Ηνωμένο Βασίλειο: Έτοιμος δηλώνει ο Τζόνσον για κυρώσεις στη Ρωσία εάν “πατήσει το κουμπί”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι