Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 6/12/21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές σημερινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • ΕΟΔΥ: 116 θάνατοι,  4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι (οι 143 πλήρως εμβολιασμένοι) και 380 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.
  • Συζητείται έντονα η περίπτωση υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους άνω των 50 ετών. Χιλιάδες ραντεβού κλείνονται καθημερινά λόγω του προστίμου ή και λόγω των αυξημένων θανάτων ή της απειλής της Όμικρον. Δύσκολο πλέον να βρει κάποιος ραντεβού σε κοντινή ημερομηνία λόγω της μεγάλης ζήτησης.
  • Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης στη Λαμία, όμως αφ’ ενός αναμένονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις, αφ’ ετέρου θα διερευνηθεί υπό ποιες συνθήκες επήλθε το οίδημα και ο θάνατος. Αύριο η κηδεία του κοριτσιού. Συνεχίζεται η αστυνομική προανάκριση αλλά και η ΕΔΕ για τις τυχόν ευθύνες.
  • Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού που είχε επισκεφθεί για ψώνια την Αδριανούπολη συνοδευόμενος από φίλη του, εργαζομένη στα διόδια της Εγνατίας. Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Ο πατέρας της γυναίκας είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο “για παράνομη αλιεία σε τουρκικά ύδατα” και είχε αφεθεί ελεύθερος.
  • Σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία του μυοκαρδίου αποδίδει ο ιατροδικαστής τον θάνατο 25χρονου ΑμεΑ που πριν από μια εβδομάδα ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε με αναμμένο τσιγάρο μέσα σε ίδρυμα. Για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση καθώς εμπλέκεται όχι μόνον άλλος τρόφιμος, αλλά και φύλακας του ιδρύματος.
  • Συλλήψεις το μεσημέρι τεσσάρων νεαρών ατόμων για κατοχή μολότοφ, στην μαθητική και φοιτητική διαδήλωση που έγινε το μεσημέρι στην Αθήνα. Στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγινε πορεία και στις 6 μ.μ., οπότε με τη λήξη της σημειώθηκαν επεισόδια, όπως και στην Θεσσαλονίκη.
  • 40χρονος πρώην πυγμάχος της ΑΕΚ δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο  Γαλάτσι την ώρα που αποχωρούσε από γυμναστήριο. Είχε κληθεί προ εξαμήνου να καταθέσει για την εν ψυχρώ δολοφονία νονού της νύχτας στη Μεταμόρφωση.
  • Αγριεύει ο καιρός καθώς αναμένεται χαλάζι ακόμη και στην Αθήνα. Τα φαινόμενονα θα διαρκέσουν με διαλείμματα έως αύριο το απόγευμα. Η αφρικανική σκόνη απομακρύνεται σταδιακά από αύριο.
  • Το Eurogroup έκρινε θετική την 12η “έκθεση ενισχυμένης εποπτείας” για την ελληνική οικονομία αλλά ζητεί «να μην καθυστερήσουν άλλο οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στη δικαιοσύνη και στο χρηματοπιστωτικό τομέα για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών».
  • Κατασχέθηκαν 11.500 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης που προοριζόταν για ποτά μπόμπες σε κέντρα διασκέδασης εν όψει των εορτών.
  • Ληστές χαράκωσαν ταξιτζή και του πήραν το ταξί.
  • Εδώ μπορείτε να δείτε που θα υπάρχουν αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid test.
  • Για δεύτερη θητεία εξελέγη πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός, που απέσπασε ποσοστό 59.78%. Ο αντίπαλος του Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 40.22%.

Διεθνή

  • Το Al Jazeera μετέδωσε ότι συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ (γνωστός και για τα ροζ βίντεο εναντίον Τούρκων πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας αλλά και των κατεχομένων στην Κύπρο). Όμως μία ώρα μετά επέλεξε να αυτοδιαψευσθεί, γράφοντας ότι δεν μπόρεσε να διασταυρώσει την είδηση της σύλληψης. Σημειωτέον ότι σήμερα επισκεπτόταν το Κατάρ ο Ερντογάν. Tα κεντρικά γραφεία του Al Jazeera βρίσκονται στην πρωτεύουσα Ντόχα.
  • Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα, παραμονή της συνάντησης κορυφής (με βιντεοκλήση) του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την κατάσταση των διμερών σχέσεων ως «αρκετά θλιβερή», ενώ επισήμανε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δυο ηγετών θα διαρκέσουν αρκετή ώρα. Το επίμαχο ζήτημα είναι η Ουκρανία και από ρωσικής πλευράς η επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορά της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι