Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Κυριακή 2-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • 16χρονος που είχε πάει για κυνήγι με το θείο του, τον σκότωσε κατά λάθος και εν συνεχεία συντετριμμένος αυτοπυροβολήθηκε.
  • 22 συλλήψεις και 35 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων το τριήμερο 30 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου. Βεβαιώθηκαν 1.363 παραβάσεις για μη χρήση μάσκα – Καμία στη γιορτή των Πακιστανών το Σύνταγμα
  • Σχετικά χαμηλά τα σημερινά κρούσματα (17.633) καθώς ο κόσμος δεν είχε πού να κάνει τεστ και παρατηρήθηκε πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία στις ουρές των ελάχιστων διαθέσιμων σημείων ελέγχου.
  • Πολύ υψηλό το ποσοστό θετικότητας (22%) στα περίπου 78.000 τεστ, έναντι 500.000 τεστ των περασμένων ημερών – 61 θάνατοι και 626 ασθενείς στη διασωλήνωση – 400 εισαγωγές για νοσηλεία, 9% λιγότερες από χθες – Από αύριο θα κάνει δωρεάν τεστ στην Αθήνα και ο ΙΣΑ με επίδειξη ταυτότητας και ΑΜΚΑ.
  • Δεν συντρέχει λόγος πανικού για την ταυτόχρονη λοίμωξη από γρίπη και κορονοϊό λέει ο καθηγητής Ηλιας Μόσιαλος – Παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί ήδη από την άνοιξη του 2020 στις ΗΠΑ.
  • Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι αύριο ανοίγουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Σκέψεις να ανοίξουν κανονικά και τα σχολεία, αλλά όταν υπάρχει κρούσμα να κάνουν rapid test όλοι οι μαθητές της τάξης καθημερινά.
  • Για τα 20 χρόνια του ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έγραψε ότι «η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν σωστή επιλογή στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση» και ότι «ο ελληνικός λαός έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του». Γάλλοι και Γερμανοί σε δημοσκοπήσεις δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται κερδισμένοι από το ευρώ.
  • Σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και εσωτερικές συγκρούσεις της γεωργιανής μαφίας αποδίδεται ο φόνος του 40χρονου Γεωργιανού χθες το βράδυ στο Μοσχάτο.
  • Αρχές Μαρτίου θα φέρει η Ελλάδα το χάπι της Pfizer, είπε ο Πρωθυπουργός για το σκεύασμα που μειώνει κατά 90% τις πιθανότητες βαριάς νόσου – Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι θα είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ που θα το παραλάβουμε, αλλά ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα παραλάβει ένα εκατομμύριο χάπια τέλη Ιανουαρίου – Για το χάπι της Merck ο κ. Πλεύρης είπε ότι θα παραληφθεί τις επόμενες ημέρες. Η αποτελεσματικότητά του είναι της τάξης του 30%.

Διεθνή

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν Ερντογάν. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι συζητήθηκαν οι εγγυήσεις που απαιτεί η Ρωσία για την ασφάλεια των συνόρων της από το ΝΑΤΟ, η κατάσταση στην Υπερκαυκασία, στη Συρία και στη Λιβύη. Η τουρκική προεδρία σε σχετική ανακοίνωσε αναφέρει μόνον τα δύο τελευταία θέματα και γενικά τις “διεθνείς εξελίξεις”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι