Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Κυριακή 6-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές και μεσημεριανές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Βλήθηκε το κτήριο του ΟΑΣΕ όπου στεγαζόταν το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη και ο πρόξενος είναι ασφαλής, αλλά δέχθηκε πυρά η αυτοκινητοπομπή αμάχων που αποχωρούσε από την πόλη – Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους και οι Ρώσοι αντιλέγουν ότι η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από το “Το Τάγμα του Αζόφ”. Ανπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες – Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Ουκρανό ομόλογό του για την ασφάλεια των διπλωματικών αρχών και για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς αναχώρηση αμάχων από την Μαριούπολη.
  • KKE για το γαλλικό αεροπλανοφόρο και το αμερικανικό που κατευθύνεται στην Αλεξανδρούπολη: «Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα».
  • Μαρια Ζαχάροβα: «Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας. Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος –την κρίσιμη στιγμή– έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι προαιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτή την δοκιμασία».
  • Την αντίδρασή του στην προτροπή της Ρωσικής Πρεσβείας προς τους Έλληνες τηλεθεατές να παρακολουθούν τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αν αναζητούν «κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία», εξέφρασε μέσω twitter, ένας εκ των δημοσιογράφων του σταθμου, ο Μιχάλης Ιγνατίου, που χαρακτήρισε την προτροπή αυτή προβοκάτσια για το σταθμό και τους εργαζομένους του.
  • ΕΟΔΥ: 51 θάνατοι, 9.213 κρούσματα (από λίγα τεστ λόγω Κυριακής αργίας) και 376 διασωληνωμένοι. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν 276. Προ μηνός, στις 6 Φεβρουαρίου, πάλι Κυριακή, είχαμε 10.965 κρούσματα από τον ίδιο αριθμό τεστ, αλλά 405 εισαγωγές στα νοσοκομεία την ημέρα και 224 εισαγωγές σε ΜΕΘ ανά εβδομάδα ενώ κατά την τρέχουσα εβδομάδα είχαμε 122 εισαγωγές σε ΜΕΘ – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ για αύριο Δευτέρα – Φόβοι ότι ο πόλεμος θα προκαλέσει έξαρση της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα κράτη.
  • Σταϊκούρας: Τις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί το έκτακτο επίδομα για τη στήριξη των ευάλωτων – Ουσιαστικά αφορά όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ ενώ για τους υπόλοιπους αναζητείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο νέα “γραμμή άμυνας”, για πρόσθετη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
  • Τρεις ληστείες σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη εις βάρος περιπτερά, μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ.
  • Συνελήφθη 20χρονος επειδή προέβη σε ερωτικές πράξεις με συνομήλική του η οποία όμως έπασχε από νοητική υστέρηση.
  • Οι τρεις από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση μία μέρα προτού συλληφθούν είχαν πάει για γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο της Αθήνας και έδωσαν 300 ευρώ για να γιορτάσουν τα λύτρα που πήραν. Οι 300.000 από τις 700.000 των λύτρων βρέθηκαν στο σπίτι του ενός από τους τρεις. Αναζητούνται άλλα 3-4 άτομα και 400.000 ευρώ.
  • Τρία ΙΧ αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα καταστράφηκαν από πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης διώροφης οικίας στην Φιλοθέη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπρησμό εκ προθέσεως.
  • 500 αργυροπελεκάνοι βρέθηκαν χθες νεκροί στη Μικρή Πρέσπα από γρίπη των πτηνών ενώ πέρσι όλη τη χρονιά μόνο 70– Δεν υπάρχει κινδυνος για μετάδοση της νόσου από άγρια πουλιά στον άνθρωπο λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως πρέπει να προστατευθούν όλα τα οικόσιτα πουλερικά της περιοχής.
  • Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας.

Διεθνή

  • Πούτιν προς Μακρόν: «Δεν θα επιτεθούμε σε πυρηνικους σταθμους, αλλά θα  επιτύχουμε αυτό που πρέπει, είτε με πόλεμο είτε με διάλογο». Για τους αμάχους είπε ότι «οι εθνικιστές τους χρησιμοποιούν για να ανασυνταχθούν και εμποδίζουν την εκκένωση των πόλεων» και για τα πυρηνικά ότι «στο Τάγμα του Αζόφ οφείλεται και το σοβαρό επεισόδιο στο Τσερνόμπιλ» – Εκπρόσωπος του Ζελένσκι δηλώνει ότι είναι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
  • Ο Ζελένσκι ζητάει να αποκλεισθούν Ρωσία και Λευκορωσία από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα – Ο Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο για να κατασχεθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αξιωματούχων που οι καταθέσεις τους δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας
  • «Η χρήση των δικτύων αεροδρομίων αυτών των χωρών ως βάση των ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών και η επακόλουθη χρήση τους εναντίον των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να θεωρηθεί ως εμπλοκή αυτών των κρατών σε ένοπλη σύγκρουση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας
  • Η πρόεδρος της Κομισιόν ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από τη Ρωσία εγκλήματα πολέμου – Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι αναφέρει ότι «υπό τον συντονισμό των ΗΠΑ κατά μέσο όρο προσγειώνονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας 14 μεγάλα αεροσκάφη την ημέρα από περίπου 20 δυτικές χώρες με οπλισμό για τον ουκρανικό στρατό».
  • 17 νεκροί σε συμπλοκές σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι