Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Παρασκευή 18-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Διασώθηκαν οι δύο οδηγοί φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο φέρι, αλλά ο ένας εξ αυτών, ο 65χρονος Βούλγαρος, διασωληνώθηκε λόγω αναπνευστικών προβλημάτων – Αναζητούνται τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και δύο ή τρεις Έλληνες – Ένας από τους διασωθέντες ήταν και στην πυρκαγιά του φέρι “Norman Atlantic” που είχε καεί (από φωτιά που ξεκίνησε πάλι από γκαράζ) το 2014 στο Οτράντο και είχαν χαθεί πάνω από 14 ζωές. Εκεί δεν είχαν λειτουργήσει  σωστά οι κατασβεστήρες – Οδηγοί καταγγέλλουν ότι οι καμπίνες της εταιρείας είναι σε κακή κατάσταση και προτιμούν να κοιμόνται στα οχήματά τους παρότι απαγορεύεται – Διασωληνώθηκε ο 65χρονο
  • Κυριάκος Μητσοτάκης στην Deutsche Welle: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική κινητοποίηση ρωσικών στρατευμάτων. Δεν έχουμε ακόμη κάποιες απτές ενδείξεις ότι έχουμε κινήσεις αποκλιμάκωσης».
  • ΕΟΔΥ: 80 θάνατοι, 18.605 νέα κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, 480 διασωληνωμένοι ασθενείς με τους 121 πλήρως εμβολιασμένους, 373 νέες εισαγωγές ασθενών (τρεις λιγότερες από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία στα οποία θα γίνονται αύριο δωρεάν τεστ.
  • Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι θα κινηθεί διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου που διαγράφηκε σήμερα από τη ΝΔ κατόπιν μιας σειράς αντικυβερνητικών αναρτήσεών του.
  • Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την οπαδική βία, που θα αυστηροποιούν την νομοθεσία και μεταξύ άλλων θα απαγορεύουν την κουκούλα στα γήπεδα.
  • «Σεβαστείτε τον πόνο τους επιτέλους», ζητούν συγγενείς του ζευγαριού από την Πάτρα που έχασε τρεις κόρες και το οποίο από μικρή μερίδα του Τύπου αλλά από πολλά άτομα στο twitter αντιμετωπίζεται ως ύποπτο.
  • Από αύριο αυξάνεται στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα και επιτρέπονται οι όρθιοι στην εστίαση, ενώ παράλληλα μειώνεται από 50% στο 20% η τηλεργασία. Από βδομάδας αρχίζουν και οι σχολικές εκδρομές.
  • Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος αστυνομικός και ο 65χρονος γείτονάς του που κατηγορούνται ότι σκότωσαν στο ξύλο έναν διαρρήκτη Ρομά – Ο αστυνομικός απολογήθηκε ότι ο Ρομά κρατούσε μαχαίρι και ότι ναι μεν τον έδειρε, αλλά τον άφησε ζωντανό.

Διεθνή

  • Μετά την εκκένωση του Ντόνετσκ, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση για εκκένωση από αμάχους – Πούτιν: «Το Κίεβο πρέπει να μπει σε διάλογο με τους αυτονομιστές» – Η ρωσική Δούμα ψήφισε να αναγνωριστούν οι αποσχισθείσες και αυτονομημένες ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, ενώ η ΕΕ αντιδρά Όλαφ Σολτς: «Δεν τίθεται θέμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον».
  • Νέο διάγγελμα απόψε στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) από τον Μπάιντεν.
  • Νεκροί και μεγάλες ζημίες από την κακοκαιρία Ευνίκη που πλήττει με θυελλώδεις ανέμους τη βόρεια Ευρώπη και τη Βρετανία – Τρεις νεκροί στην Ολλανδία, δύο στην Πολωνία, δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι