Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Σάββατο 25-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • ΕΟΔΥ: 58 θάνατοι, 6.590 νέα κρούσματα, 312 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και 612 διασωληνωμένοι. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν 9% λιγότερες από χθες, το ποσοστό των εμβολιασθέντων παραμένει 16% μεταξύ των διασωληνωθέντων, ενώ το φθινόπωρο είχε φθάσει και 21%, γεγονός που δείχνει μάλλον την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης. Τα κρούσματα είναι 1.000 λιγότερα από εχθές, παρότι ο αριθμός των τεστ ήταν περίπου ίδιος (450.000 χθες και 430.000 σήμερα)
  • Μέλη της Επιτροπής των Ειδικών ανησυχούν με τον αριθμό των κρουσμάτων, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 40 ετών και θεωρείται πιθανόν να προτείνουν να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα.
  • Τα Χριστούγεννα στο Φανάρι εορτάσθηκαν χωρίς τον Οικουμενικό Πατριάρχη που νοσεί με κορονοϊό. Έχει εμβολιασθεί, αλλά είναι 81 ετών και καρδιοπαθής.
  • Νίκος Χαρδαλιάς από το Καστελλόριζο σε Ακάρ: «Θωρακίζουμε τη χώρα μας και απαντάμε με ψυχραιμία σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές»
  • 22 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τοξικές αναθυμιάσεις ή εγκαύματα τις τελευταίες 40 ημέρες από πυρκαγιές που ξέσπασαν από ηλεκτρικά σώματα ή άλλα θερμαντικά μέσα. Τρεις πήγαν στο νοσοκομείο όταν άρπαξε φωτιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα λαμπάκια του. Σήμερα απανθρακώθηκε 37χρονος με κινητικά προβλήματα από βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική κουβέρτα του και στην Κρήτη πέθανε ζευγάρι ηλικιωμένων που προσπαθούσαν να ζεσταθούν με μαγκάλι και υπέκυψαν στις αναθυμιάσεις.
  • Προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης για μεγάλη αυστηρότητα προς επιχειρηματία που αίφνης απογείωσε τις τιμές στις μάσκες υψηλής προστασίας.

Διεθνή

  • 19χρονονος ένοπλος προσπάθησε να μπει στο Κάστρο του Γουινδσορ όπου γιόρταζε τα Χριστούγεννα η βασίλισσα Ελισάβετ με συγγενείς της.
  • Δουλειά ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρία πληροφορικής την Καλιφόρνια πιάνει ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx