Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:30′ (Σάββατο 8-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:00′.

  • Λύκος επιτέθηκε σε οικογένεια στην Πάρνηθα και τους άρπαξε το σκυλάκι.
  • 37.676 κρούσματα από 560.00 τεστ, 65 θάνατοι, 634 διασωληνωμένοι (14% ή 90 άτομα οι πλήρως εμβολιασμένοι). Οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο ήταν 522, κατά 14.71% λιγότεροι από χθες αλλά 35% πάνω σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν.
  • Μεγάλες ελλείψεις σημειώθηκαν στα self test στα φαρμακεία και δεν καλύφθηκαν ούτε σήμερα πολλοί μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τεστ, θα τα πάρουν την Δευτέρα από τα σχολεία τους.
  • Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκάλεσε σε εκδήλωση για τους μουσουλμάνους της Θράκης, λέγοντας ότι η Ελλάδα παριστάνει το πρόβατο ενώ είναι επεκτατική και έχει τριπλασιάσει τα εδάφη της. Αργότερα απείλησε με πόλεμο αν η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα. Το ΥΠΕΞ αντέδρασε: «Η Ελλάδα δεν παραιτείται από το αναφαίρετο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, αλλά και στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια»..
  • Συνεχίζεται η κόντρα Πολάκη-Πλεύρη-Γεωργιάδη για τα PCR στα νοσοκομεία – Στο δήμο Συκεών ο δήμαρχος έκλεισε με δημοπρασία τιμή 27 ευρώ προ εξαμήνου.
  • Επιδοτήσεις 300-500 ευρώ για λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές νέας τεχνολογίας την Άνοιξη.
  • Μεσσηνία: Γυναίκα κτηνοτρόφος 64 ετών τάιζε ζώα, όταν την έσπρωξε ένα κριάρι, έχασε την ισορροπία της και πέφτοντας υπέστη θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι.
  • Απαντούν οι δημιουργοί του βίντεο “Ξεπαρθενών” που προκάλεσε αντιδράσεις. Σε απάντησή τους αναφέρονται μόνον στην ελευθερία της σεξουαλικότητας και όχι στο “δια ταύτα”, δηλαδή στο ότι η ερωτική συνεύρεση έγινε σε δημόσιο χώρο και μάλιστα θεωρητικά φρουρούμενο, όπως η Ακρόπολη.
  • Εδώ μπορείτε να δείτε σε ποια σημεία θα κάνει αύριο δειγματοληψίες ο ΕΟΔΥ, που θα είναι περιορισμένες λόγω της Κυριακής αργίας – Ρεκόρ σε PCR τεστ καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον ιδιωτικό τομέα – Μεθαύριο Δευτέρα θα προστεθεί και ένα κλιμάκιο του ΙΣΑ στην Αθήνα, στον δήμο Παπάγου- Χολαργού, στην Πλατεία Φανερωμένης, και την Τρίτη στο δήμο Μεγαρέων, στο δημαρχείο Μεγάρων – Η κυβέρνηση αναζητεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να αυξήσει τα κλιμάκια λόγω της μεγάλης ζήτησης για τεστ που αναμένεται μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

Διεθνή

  • Την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας ζητεί ο πρόεδρος του Καζακστάν – Συνομιλίες της ηγεσίας της χώρας με τον Πούτιν.
  • Χάος το πρωί στην Αλβανία, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών του Σαλί Μπερίσα και της σημερινής ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος.
  • Πέθανε στη φυλακή από κορονοϊό ο Μπακτάς Αμπτίν, Ιρανός ποιητής και επικριτής του καθεστώτος. Η ιατρική φροντίδα, του δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.
  • Πακιστάν: 21 άνθρωποι πέθαναν  όταν τα οχήματά τους παγιδεύτηκαν στα χιόνια από χιονοθύελλα η οποία ακινητοποίησε εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι