Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρις τις 21:00 (Τρίτη 28-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Ρεβεγιόν στα σπίτια προβλέπεται μετά τα 21.657 κρούσματα και την ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον, που σε διάφορες περιοχές προκάλεσε αύξηση κρουσμάτων της τάξης του 300%.
  • Σύσκεψη Τσιόδρα-Μητσοτάκη αύριο το πρωί και εν συνεχεία νέα σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ανακοίνωση των μέτρων. Προβλέπεται να ισχύσουν από την Πέμπτη οι περιορισμοί στην εστίαση και όσα είχαν αποφασισθεί, αρχικά για την 3 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείονται και πρόσθετα μέτρα. Εκκρεμούν αποφάσεις για τα σχολεία, αλλά θα ληφθούν εντός του δεκαημέρου. Προβληματισμός επικρατεί και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Για παλινωδίες και ανευθυνότητα κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.
  • 13χρονη με υποκείμενα νοσήματα νοσεί από κορονοϊό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων.
  • Στη Γερμανία απαγορεύεται πια η διαλογή ασθενών για τα άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και αναπηρία στη λίστα αναμονής στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, στις ΜΕΘ εισάγονται όσοι έχουν αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης, αλλά και οι νεότεροι. Οι ιδιαίτερα βεβαρημένοι που δεν έχουν ελπίδες, κατά κανόνα δεν εισάγονται.
  • Ετοιμασίες στο Νησάκι των Ιωαννίνων για την ταφή του Κάρολου Παπούλια.
  • Αρχίζει να ρέει χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης για δανειοδότηση επενδυτών στη χώρα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, διατίθενται επί τού 1,5 δισ. ευρώ.
  • Πιθανά προβλήματα από το νέο έτος για όσα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν πρόβλεψη για αναβάθμιση ασφαλείας και ενημερώσεις λογισμικού.

Διεθνή

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx