Οι πρώτες δηλώσεις του καγκελαρίου Σολτς για την Ελλάδα

Οι πρώτες δηλώσεις του καγκελαρίου Σολτς για την Ελλάδα

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας  Όλαφ Σολτς επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε και στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας.

Ο Όλαφ Σολτς, σε ερώτηση που του έγινε για την Ελλάδα. απάντησε ότι «έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα το έχει καταλάβει. Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε προς τη σωστή τροχιά της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη με εκείνον έχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο νέος καγκελάριος αναφέρθηκε και στην πανδημία, λέγοντας ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά του κορονοϊού και ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι