Ορυμαγδός tweets από Άγκυρα για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

Ορυμαγδός tweets από Άγκυρα για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο,

«Νόμιμη και θεμιτή» αποκαλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την εισβολή του 1974 στην Κύπρο και «χάρη σε αυτή (την επιχείρηση όπως λέει) επιτεύχθηκε ειρήνη και σταθερότητα».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε μέσω Twitter στην ανάρτηση που είχε κάνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου για την επέτειο της εισβολής και το γεγονός ότι η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη. Το τουρκικό σχόλιο με τον τίτλο «τα γεγονότα για την επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο», αναφέρει επίσης ότι «η επέμβαση της Τουρκίας βασίστηκε στις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης» οι οποίες κατά την Άγκυρα παραβιάστηκαν.

«Οι Ελληνοκύπριοι παραβίασαν το Σύνταγμα του 1960 και κατέστρεψαν την εταιρική σχέση στο νησί το 1963. Μετά το ελληνικό πραξικόπημα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, η Τουρκία χρειάστηκε να επέμβει για να σταματήσει η αιματοχυσία και η βία κατά των Τουρκοκυπρίων», τονίζεται στη συνέχεια και το tweet συνεχίζει με μία αναφορά στην χούντα: «Το τέλος της ελληνικής στρατιωτικής χούντας στην Κύπρο ήρθε με την επέμβαση» και κλείνει με την κατηγορία ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι ποτέ δεν έδειξαν την απαραίτητη βούληση για μόνιμη λύση στο νησί, οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν το 2004 και το Κραν Μοντανά το 2017. Τα δικαιώματα, η κυριαρχική ισότητα και η ισότητα των Τουρκοκυπρίων πρέπει να τεθούν υπό εγγύηση για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση στο νησί».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι