Ουκρανία: Νεκρός στρατιώτης στο Ντονμπάς

Πως αντιδρά η Δύση στο διάγγελμα Πούτιν, Νεφέλη Λυγερού

Τον θάνατο ενός στρατιώτη κατά τη διάρκεια μάχης με φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο ουκρανικός στρατός. Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο θάνατο μετά την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Η σύρραξη στην Ουκρανία έχει από το 2014 κοστίσει τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους υπολογίζει ο ΟΗΕ.

«Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα», λέει η ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, που κατηγορεί τους αυτονομιστές ότι διεξήγαγαν τρεις επιθέσεις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Αναμένεται εντός της ημέρας να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομολόγό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι