Ουρές στα νοσοκομεία της Καλιφόρνια λόγω κορονοϊού

Ουρές στα νοσοκομεία της Καλιφόρνια λόγω κορονοϊού

Ουρές σχηματίζουν οι ασθενείς στην Νότια Καλιφόρνια, με την Πολιτεία να έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τον αριθμό των μολυσμένων με Covid-19.

Σε ένα νοσοκομείο στην κομητεία Όραντζ, ασθενοφόρα φορτωμένα με ασθενείς κάνουν ουρά έξω από αυτό, περιμένοντας να υπάρξει χώρος στη μονάδα εντατικής, ενώ ασθενείς με Covid-19 γεμίζουν την αίθουσα των επειγόντων περιστατικών.

Στη γειτονική κομητεία του Λος Άντζελες, όπου άνθρωποι πεθαίνουν από την ασθένεια με ρυθμό ένας ανά οκτώ λεπτά, και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά, νταλίκες με ψυγεία αναμένονται για να παράσχουν επιπλέον χώρο για τις σορούς.

Γεμίζουν οι κλίνες

«Όταν γεμίζουμε με ασθενείς με Covid, δεν μπορούμε να περιθάλψουμε γενικά την κοινότητα», λέει ο 54χρονος δρ. Τζιμ Κίνι του νοσοκομείου Providence Mission στο Μίσιον Βιέχο. «Όλες οι κλίνες είναι γεμάτες, κάθε νοσηλευτής και κάθε γιατρός ασχολείται με ασθενείς με Covid». Ένας ασθενής περίμενε στο ασθενοφόρο περισσότερο από πέντε ώρες για να γίνει η εισαγωγή του.

Παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού στο σπίτι, τα οποία ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, η Καλιφόρνια, η πιο πολυάνθρωπη πολιτεία των ΗΠΑ με πληθυσμό σχεδόν 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, έρχεται πρώτη στις ΗΠΑ με σχεδόν 2,6 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, πάνω από ένα εκατομμύριο περισσότερα από την πολιτεία που έρχεται δεύτερη. Ο αριθμός των νεκρών στην Καλιφόρνια, πάνω από 28.000, είναι μικρότερος μόνο από τους αντίστοιχους αριθμούς στη Νέα Υόρκη και το Τέξας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι