Παραίτηση δικαστή μετά από κατηγορίες βιασμού

Προθεσμία πήρε από την ανακρίτρια ο 55χρονος που μαχαίρωσε μάγειρα στη Θεσσαλονίκη για μία μερίδα κοντοσούβλι

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για τον βιασμό μίας δικαστού. Οι κατηγορίες βιασμού που αφορούν τον δικαστικό ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα καταγγελλόμενα είναι κατασκευασμένες κατηγορίες και δηλώνει αθώος. Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άλλων γυναικών του δικαστικού σώματος. Το θέμα ερευνάται από την Εισαγγελία μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Στην επιστολή, ο καταγγελλόμενος χαρακτηρίζει «κατασκευασμένα» όσα του καταλογίζονται. Μετά την παραίτηση, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστίνα εν ενεργεία (πρωτοδίκης διοικητικών δικαστηρίων) κατήγγειλε πριν από δέκα ημέρες ότι βιάστηκε από πρώην δικαστή και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η πράξη του βιασμού δεν έχει παραγραφεί και τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Εκάλης. Οπως αναφέρει η πρωτοδίκης ο βιασμός έλαβε χώρα όταν η ίδια ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκης) και ο καταγγέλλων ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι