Διαψεύδει η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι την είδηση για τον θάνατο του

Διαψεύδει η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι την είδηση για τον θάνατο του

Πληροφορίες από τα social media έφεραν τον σπουδαίο θεωρητικό και φιλόσοφο, Νόαμ Τσόμσκι, να έχει πεθάνει είδηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί από διεθνή ΜΜΕ.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, ηλικίας 95 ετών, υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και δυσκολευόταν να μιλήσει. Η είδηση για το εγκεφαλικό επιβεβαιώθηκε από την Βαλέρια Τσόμσκι, την σύζυγό του, η οποία δήλωσε ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρισκόταν σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, την Βραζιλία, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο. Όμως η σύζυγος του διέψευσε τον θάνατο του.

Ο Τσόμσκι μεταμόρφωσε τη μελέτη της γλωσσολογίας με το βιβλίο – ορόσημο του 1957 «Syntactic Structures», στο οποίο έγραψε ότι οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν απλώς τη γλώσσα, αλλά γεννιούνται με μια έμφυτη ικανότητα που εξηγεί πώς μπορούν να διατυπώνουν και να κατανοούν προτάσεις που δεν έχουν ξαναδεί ή ακούσει ποτέ πριν και μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Το 2017 εντάχθηκε στο Κολέγιο Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στην Τούσον.

«Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι “ψεύτικες”, μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια» αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ο Κρις Λουφτ, δημοσιογράφος του ABC. «Είναι καλά» φέρεται να είπε στον ίδιο η Βαλέρια Τσόμσκι.

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι