Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα Τέμπη

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα Τέμπη

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση.

Το μεσημέρι μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί την Κύπρο. Αύριο θα μιλήσουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, με το δικό του σκεπτικό» και πρόσθεσε: «Καταθέτουμε πολλές μομφές. Καταθέτουμε τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα». Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το σχετικό άρθρο, με τα υπόλοιπα κόμματα να απορρίπτουν την πρόταση.

Η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά είπε ότι «η τραγωδία των Τεμπών δεν είναι ένα ακόμη μεταξύ πολλών πολιτικών ζητημάτων επί των οποίων διαφωνούμε. Η τραγωδία των Τεμπών είναι το συλλογικό μας στίγμα. Και δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι ως κοινωνία. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Ασφαλώς δεν πρέπει να φύγει μόνο γι’ αυτό. Πρέπει να φύγει γιατί έχει φτωχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με μια πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα προς τα υψηλά, εργαλειοποιώντας την κρίση ακρίβειας.

Αναφερόμενη στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Στέφανου Κασσελάκηη κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «με την παντελώς ασόβαρη στάση του δίνει πατήματα στην κυβέρνηση για αντιπερισπασμό, για να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Με τις φαιδρές δηλώσεις του προέδρου του για τις εκλογές δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να μην απαντάει σε αυτό που είναι το μείζον. Με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του την διευκολύνει να λέει ότι αυτό που κάνουμε είναι «σόου και κοκορομαχία» αντί να πιέζεται να λογοδοτήσει. Πραγματικά δεν αξίζει στον τόπο μια τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση».

«Όλοι στη ΝΔ αποδέχονται ότι εμείς στην Ελληνική Λύση ξεκινήσαμε την αποκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Αν δεν υπήρχε η Ελληνική Λύση θα είχε θαφτεί αυτή η ιστορία. Πολλοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να καπελώσουν τις αποκαλύψεις αυτές», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή, στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είπε ότι «έχετε μπερδέψει το ρόλο σας. Γίνατε δικαστές, εισαγγελείς, βγάζετε ετυμηγορίες». Σημείωσε ότι δεν είναι στα καθήκοντά της κυβέρνησης να ορίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να αποφασίζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι «δημοκρατικό τόξο είναι να μπορείς να λες: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι να ψηφίζεις αντιλαϊκά, αντεθνικά, αντιχριστιανικά μέτρα.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν συμπληρωθεί ήδη τρία 24ωρα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για την κρατική μονταζιέρα στα ηχητικά των κρίσιμων συνομιλιών πριν από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να ποιεί την νήσσαν», υπογραμμίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητεί απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επαναφέρει τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις επιβεβαιωμένες -και από το ίδιο το Μαξίμου- αποκαλύψεις για κοπτοραπτική των ηχητικών που είχαν ως στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την ενίσχυση του αφηγήματος περί ανθρώπινου λάθους», σημειώνει και παραθέτει τα εξής ερωτήματα :

· Ποιοι είχαν πρόσβαση στα ηχητικά;

· Ποιοι παρέλαβαν το στικάκι με τις συνομιλίες και ποιοι έκαναν αντίγραφά του;

· Ποιοι συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών;

· Ποιοι αποφάσισαν να σταλούν τα ηχητικά στις ανακριτικές αρχές με καθυστέρηση δύο ημερών;

· Ποιοι τα προώθησαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μονταρισμένα;

· Ποιος έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» λίγες ώρες μετά την τραγωδία το μονταρισμένο υλικό των συνομιλιών;

Ειδικά το τελευταίο ερώτημα θα μπορούσε να το απευθύνει ο ίδιος ο Εισαγγελέας, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι