Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα-πέλετ

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα-πέλετ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για τα στερεά καύσιμα.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση που ισχύει ήδη για είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ. επεκτείνεται στα στερεά καύσιμα θέρμανσης. Έτσι το περιθώριο μικτού κέρδους για τα εν λόγω προϊόντα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο ανά μονάδα όγκου ή βάρους που ίσχυε πριν την 1η Νοεμβρίου 2021.

Ακόμη για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν εντός προθεσμίας δυο ημερών προθεσμίας δήλωση με τα στοιχεία αποθεμάτων σε:

-καυσόξυλα παντός είδους,

– πέλλετ

– μπρικέτες,

– προσάναμμα

– δαδί

Οι ποινές για τους παραβάτες που προβλέπει η διάταξη ξεκινούν από σύσταση και φθάνουν σε πρόστιμα από 5.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι