Πολλά πλοία “δεμένα” στα λιμάνια λόγω των 8-9 Μποφόρ

Πολλά πλοία “δεμένα” στα λιμάνια λόγω των 8-9 Μποφόρ

Παρά ους ισχυρούς ανέμους, θα ταξιδέψουν τα πλοία προς Κρήτη, ενώ από τη Ραφήνα και το Λαύριο δεν φεύγουν τα καράβια για τις Κυκλάδες

Προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, και οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 Μποφόρ. Ωστόσο κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για την Κρήτη.

Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι. Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τους περίπου 300 επιβάτες πλοίου που είχε προορισμό την Αίγινα μπόρεσαν να αποβιβασθούν μόνον οι 50 και το καράβι επέστρεψε στον Πειραιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι