Πολλά πλοία “δεμένα” στα λιμάνια λόγω των 8-9 Μποφόρ
18/11/2023
Παρά ους ισχυρούς ανέμους, θα ταξιδέψουν τα πλοία προς Κρήτη, ενώ από τη Ραφήνα και το Λαύριο δεν φεύγουν τα καράβια για τις Κυκλάδες
Προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, και οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 Μποφόρ. Ωστόσο κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για την Κρήτη.
Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι. Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τους περίπου 300 επιβάτες πλοίου που είχε προορισμό την Αίγινα μπόρεσαν να αποβιβασθούν μόνον οι 50 και το καράβι επέστρεψε στον Πειραιά.