Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας “Νέαρχος”

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας “Νέαρχος”

Την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανότερο να πλήξει ο νέος κυκλώνας που έρχεται από τα δυτικά, και ονομάσθηκε “Νέαρχος”. Δημιουργήθηκε στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου και αναμένεται να κινηθεί προς τα μέρη μας την Κυριακή και την Δευτέρα.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης σε ανάρτησή του εκτιμά πως βάσει των τελευταίων προγνωστικών «αναμένεται να επηρεαστούν τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή με Δευτέρα». Όπως γράφει, ο κυκλώνας οργανώνεται όλο και περισσότερο ανατολικά της Σικελίας, όπου και θα στροβιλιστεί αρκετές ώρες.

«Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας. Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα», γράφει.

«Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς. Παραμείνετε διαρκώς ενημερωμένοι δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή!», καταλήγει. Δεν είναι σαφές αν θα έχει την δυναμική του προηγούμενου μεσογειακού κυκλώνα, του “Ιανού”.

Η σχετική ανακοίνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πάντως, δίνει ηπιότερη εικόνα και αναφέρει τα εξής: «Με βάση τα νεότερα προγνωστικά ο “Νέαρχος” αναμένεται προς τις μεσημβρινές ώρες να πλησιάσει περαιτέρω τις ακτές της Σικελίας, η οποία και θα επηρεαστεί από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στη Σικελία και τη Καλαβρία. Στη χώρα μας αναμένουμε τοπικές βροχές στη Κρήτη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι