Προφυλακίσθηκαν οι Βούλγαροι – Εξαιρετικά λεπτομερής ο 14χρονος για την απόπειρα αρπαγής

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο Βούλγαροι αδελφοί ηλικίας 19 και 23 ετών, που κατηγορούνται για την απόπειρα αρπαγής ενός 14χρονου μαθητή στον Πύργο την περασμένη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα την ανησυχία του ότι μπορεί κάποιος να επιχειρήσει ξανά να αρπάξει κάποιο παιδί εξέφρασε ο πατέρας του 14χρονου μαθητή που ξέφυγε χάρη στην ευστροφία του και το θάρρος του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΧ και ο ένας αδελφός εντοπίστηκαν χάρη στην λεπτομερέστατη περιγραφή του βαν από τον 14ρονο -είχε προσέξει μέχρι και λακκούβες από χτυπήματα στη λαμαρίνα. Εν συνεχεία συνελήφθη και ο άλλες αδελφός, στο σπίτι τους στον Πύργο.

«Όπως αντέδρασε ο γιος μου, να αντιδρούν όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους», είπε μιλώντας στο ilialive.gr. ο πατέρας.

Εκείνος περιέγραψε λεπτομερώς και τα καθέκαστα, όπως τα έζησε το παιδί του.

Οι πινακίδες που είχαν ξηλωθεί

“Το συμβάν έγινε πολύ κοντά στο σπίτι μας, την ώρα που πήγαινε ο γιος μου στα αγγλικά. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και κάποιος του είπε “μας είπε η μαμά σου να σε πάμε σπίτι”. Ο γιος μου κατάλαβε ότι ήταν ψέματα γιατί μόλις είχε φύγει από το σπίτι. Ο ένας από τους νεαρούς του είπε “να σου ανοίξω την πόρτα να μπεις μέσα” και κατέβηκε από το αμάξι, αλλά ο γιος μου ευτυχώς σκέφτηκε να παραστήσει ότι συμφωνεί πρόθυμα και είπε “όχι θα μπω μόνος μου”.  Βλέπει το παιδί ότι έχει ξηλωθεί η πινακίδα και κρέμονται καλώδια και το βάζει αμέσως στα πόδια προς την αντίθετη από αυτούς κατεύθυνση και μπαίνει  τρέχοντας στο φροντιστήριο.

Εκεί τα διήγήθηκε όλα στην  καθηγήτριά του και πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και στη συνέχεια πήραν τηλέφωνο κι εμένα. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο γιο μου και εύχομαι όπως αντέδρασε ο γιος μου να αντιδράσουν σε τέτοια περίπτωση και όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε άλλο παιδί».

Οι δύο συνήγοροι -για τα κινητά τηλέφωνα

Ο  συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών, Κωνσταντίνος Κότσιφας έχει δηλώσει πως οι πελάτες του  αρνούνται πως είναι αυτοί που κατήγγειλε ο 14χρονος. Έχουν ζητήσει μέχρι και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να αποδείξουν μέσα από τα στίγματα των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας πως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα αλλά και ευρύτερα τη συγκεκριμένη ημέρα στον Πύργο και δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Οι εντολείς μου βρίσκονταν καθ’ όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στην Αμαλιάδα σε σπίτι στο οποίο νοικιάζουν εκεί”.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου Μπάμπης Γεωργόπουλος  μιλώντας στο ilialive.gr  χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους ως «εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε μεθοδευμένα να αρπάξει το παιδί.  Τα δύο μέλη της αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα.  Το μέσο που χρησιμοποίησαν ένα Βαν φιμέ, είναι ειδικών προδιαγραφών για την τέλεση και κάλυψη τέτοιων αδικημάτων. Παρουσιάζεται μία ειδική μελέτη στην υπόθεση αυτή, μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες εισόδου και εξόδου της πόλεως του Πύργου, επίσης δεν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε είχαν πάνω τους κινητό τηλέφωνο. Και αυτό κατά τη γνώμη της οικογένειας, δείχνει τον δόλο και τη μέθοδο της οργάνωσης.”

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι