Προκλητικά θεωρούν οι Τούρκοι τα 12 ναυτικά μίλια… στο Ιόνιο

Ζάκυνθος

Οι τουρκικές εφημερίδες προέβαλαν ιδιαίτερα τη διαδικασία που άρχισε για να θεσπιστούν τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο και χαρακτηρίζουν την κίνηση “σκανδαλώδη” (αν και στα τουρκικά η λέξη αυτή είναι αντίστοιχη περισσότερο με την “πρόκληση” παρά με το σκάνδαλο).

Αναφέρονται κυρίως στο ότι η Ελλάδα με αυτή την κίνηση, κάνει την αρχή για να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και στο Αιγαίο και επικαλούνται παλαιότερες σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού (ότι η Ελλάδα θα κάνει χρήση του δικαιώματός της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές στο μέλλον). Το 1995 η Τουρκία είχε στείλει τελεσίγραφο, ότι “τυχόν επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, θα θεωρείτο αιτία πολέμου”.

typos_tourkia

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι