Eλεύθερο το ζευγάρι των Ελλήνων που συνελήφθη από τους Τούρκους

Eλεύθερο το ζευγάρι των Ελλήνων που συνελήφθη από τους Τούρκους

Σε τουρκικό ξενοδοχείο στην Αδριανούπολη θα υποχρεωθούν να μείνουν τελικώς οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα από Τούρκους στρατιωτικούς, με τα τουρκικά ΜΜΕ να ανακοινώνουν πως αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, «μέχρι και ελεγχθούν τα κινητά τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο αστυνομικός και η σύντροφός του, αφού μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγκεκριμένα, η Haber Turk αναφέρει πως «μετά από τις ανακρίσεις, και τα δύο πρόσωπα που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθερα», αν και θα υποχρεωθούν να διαμείνουν σε τουρκικό ξενοδοχείο, μέχρι να ελέγξουν οι τουρκικές αρχές τα κινητά τους.

Το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων είχε εκτενή κάλυψη σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Προηγουμένως η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό: «Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι