Πρόστιμα και σε μαθητές… αν αργούν να γυρίσουν σπίτι

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή προανήγγειλε την επιβολή προστίμων σε όσους μαθητές δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό και ενώ σχολούν, αργούν να γυρίσουν στο σπίτι τους και κάθονται με τις παρέες τους στις πλατείες. Είπε ότι θα υπάρχει χρονική διορία από το σχόλασμα μέχρι την επιστροφή στην κατοικία.

«Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά, που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό», είπε η υφυπουργός, προκαλώντας μεταξύ άλλων την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του τμήματος Παιδείας του κόμματος. Αυτό κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μοναδικός της στόχος είναι η η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι τα ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία.

«Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η “πολύμηνη” προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλε-εκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες. Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι